Voor de 3e keer op rij wordt tijdens DOCfeed de Doc Industry Day georganiseerd: een dag voor filmprofessionals om kennis en inspiratie op te doen en om op toegankelijke wijze je netwerk uit te breiden. Het thema dit jaar van DOCfeed en van de Doc Industry Day is Back to Basic. Op vrijdag 22 februari gaan we terug naar het plezier van het maken en het ambacht dat filmen is.

In de ochtend gaan we in gesprek met getalenteerde makers die alles over hebben voor hun film, zoals Ton van Zantvoort, NEWTON film (van de openingsfilm SHEEP HERO), Peter van Houten, Anna Zharkov Film wiens documentaire Miel-Emile zojuist in première ging tijdens IFFR, en Menna Laura Meijer, Mint Film Office (won de prijs voor beste Nederlandse Documentaire tijdens IDFA met Now Something Is Slowly Changing). Martijn te Pas, hoofdprogrammeur bij het IDFA opent de dag.

Leer en raak geïnspireerd door de meesters die hun ambacht tot in de finesses beheersen tijdens 4 masterclasses in de middag. Zo geeft Gouden Kalf winnaar Vincent Sinceretti een masterclass Sound Design. Natuurfilmer Cees van Kempen vertelt je alles over hoe je moet filmen in de natuur. Wouter Jansen van Some Shorts distributie & sales deelt zijn recepten voor een slimme festivalstrategie. En filmcoach Joost Seelen laat je zien hoe je van een idee een briljante documentaire slijpt.

De dag biedt ook een uitstekende gelegenheid om andere makers en producenten te ontmoeten. Tijdens de borrel, maar ook bij de speeddates die audiovisueel platform KONKAV organiseert. Meerdere fondsen, kennisinstellingen en producenten zijn aanwezig, met wie je 1-op-1 in gesprek kunt. Vergaar basiskennis op het gebied van filmfinanciering en distributie of ontmoet makers die werken vanuit een pure basishouding en ambacht. Praat op een informele manier met verschillende regionale en landelijke experts die alles weten van werken vanuit de essentie.

meer informatie over de Doc Industry Day + tickets

Janneke van Laar Janneke van Laar

Kunstloc Brabant