Van 22 t/m 25 oktober vindt de tweede editie plaats van het 013 Cinecitta International Film Festival. Cinecitta Tilburg organiseert wederom een uniek “boutique filmfestival”, waarin 13 speelfilms uit 13 verschillende landen worden vertoond. Cinefielen kunnen een filmische wereldreis maken, en daarnaast bijzondere masterclasses en Q&A’s met (inter)nationale filmmakers bijwonen. Op maandag 21 september wordt het volledige programma bekend gemaakt via www.013ciff.com en zal de kaartverkoop van start gaan.

Filmfestival
Jaarlijks worden er wereldwijd meer dan 7000 speelfilms uitgebracht, waarvan de meeste films maar eenmalig op één van de duizenden filmfestivals rond de hele wereld worden vertoond. Veel van deze speelfilms sterven hierna een stille dood. Daarom vertoont 013 CIFF van 22 t/m 25 oktober, een selectie van 13 pareltjes uit 13 verschillende landen. Alle films zijn vermakelijke, doordachte en hoogwaardige voorbeelden van de zevende kunstvorm – waar waarschijnlijk niemand in Nederland nog van heeft gehoord. Alle 13 films zijn de afgelopen jaren enthousiast ontvangen op een (internationaal) filmfestival, en een groot deel is niet eerder vertoond in Nederland.


Publieksprijs
Het 013 CIFF kent ook een publieksprijs. De winnaar van de meest populaire film van het publiek ontvangt zowel een geldprijs van € 1.000,- als de mogelijkheid om in de Nederlandse bioscopen te worden uitgebracht. Filmtheater Cinecitta draagt de kosten voor ondertiteling van de film en de distributie in de Benelux.

meer informatie

7497
Janneke van Laar Janneke van Laar

Kunstloc Brabant