17579

Wil jij jouw korte film vertonen op een mooie zomeravond in de binnentuin van theater de Nieuwe Vorst in Tilburg?
 
De laatste drie vrijdagen van augustus en de eerste vrijdag van september host Pop Up Cinema opnieuw een zomerse openluchtbioscoop in de binnentuin van dit theater.

We vertonen een korte film van een jonge filmmaker als amuse voor de hoofdfilm. Deze young director vroegen we: welke hoofdfilm zou jij bij jouw werk programmeren en waarom?

Heb jij een korte film van maximaal 20 minuten gemaakt en wil je een breed publiek bereiken? Dan zijn we op zoek naar jou.

De geselecteerde filmmaker mag zijn of haar werk presenteren als voorproefje voor de hoofdfilm van de avond. Dat niet alleen, we denken ook samen na over welke hoofdfilm past bij de short. Wat is een relevant thema in jouw film? Welke regisseur of genre inspireerde je? Welke film rijmt op jouw werk? Of is er een film die iedereen moet zien om een andere reden?

Dit moet je weten:


- Je film duurt max 20 minuten
- De film heeft ondertiteling
- Je hebt een goed idee voor een thema of genre bij de invulling van het programma. Dat idee kan je toelichten. De selectie vindt plaats op basis van jouw visie. De film programmeren we vervolgens samen.
- Je ontvangt een fee voor van 150,- de vertoning van je film en jouw bijdrage aan het programma.
- De zomerfilms vinden de laatste drie vrijdagen in augustus en de eerste vrijdag in september plaats in theater De Nieuwe Vorst.
- Je bent aanwezig op de dag zelf.

Over Pop Up Cinema


Pop Up Cinema is een platform voor film en reflectie. Ze brengt sinds 2013 bijzondere films op bijzondere plekken. Pop Up Cinema daagt je actief uit om ideeën en overtuigingen te heroverwegen door geëngageerde programma’s te ontwikkelen waarin film altijd het vertrekpunt vormt voor dialoog, debat of lezing. Hierbij doet ze expliciet een beroep op (young) professionals, makers, denkers, doeners, en nodigt deze uit om werk te tonen, ideeën te delen of inhoudelijk mee te denken in de programmering.

Meer informatie