In samenwerking met online partner Digital Natives heeft voordekunst voor instellingen en makers die door de maatregelen rondom het coronavirus / COVID-19 inkomsten mislopen een nieuwe functionaliteit ontwikkeld: actiecampagnes.

Gesloten musea, concertzalen zijn dicht en ook voorstellingen in theaters vinden geen doorgang. Om kunst en cultuur mogelijk te blijven maken voor nu en in de toekomst biedt voordekunst makers en instellingen de mogelijkheid om een actiecampagne te starten waarmee geworven kan worden zonder concreet doel en zonder vaste looptijd.

Waar het bij crowdfundingcampagne draait om een concreet project, een specifiek doelbedrag, en een afgebakende looptijd, geldt dit bij de actiecampagnes niet. Donateurs steunen nu een maker of instelling die momenteel inkomsten misloopt. In ruil voor een donatie bieden instellingen en makers speciale tegenprestaties aan: zoals een virtuele rondleiding door een instelling of een huiskamerconcert via Zoom. Een donateur doneert direct aan de instelling of maker, het is bij deze actiescampagnes niet mogelijk om een donatie terug te vragen.

Op deze manier kan de actiecampagne ingezet worden om tijdelijk extra inkomsten te genereren. Donateurs dragen bij aan het ondersteunen van hun favoriete theater, het museum waar zij zo graag naar toe gaan of aan het werk van de maker waar zij zo fan van zijn. Daarnaast kan het publiek door middel van de bijzondere tegenprestaties blijven genieten van kunst.

meer informatie