Pop Up Cinema zoekt drie gastprogrammeurs x/v/m

Ben jij een curator, researcher, (film)journalist of op een andere manier actief bezig met (reflectie op) film en bewegend beeld? Zou je graag willen experimenteren met het vormgeven van een filmprogramma op locatie? Dan is Pop Up Cinema op zoek naar jou voor deze freelance opdracht!

Stichting Pop Up Cinema uit Tilburg wil haar horizon verbreden en zich de komende jaren ontwikkelen tot een open platform voor film, bewegend beeld en reflectie. Dat willen wij doen samen met een brede poule van professionals. Daarom zoekt ons team drie gastcuratoren uit om, in samenwerking met het team, een programmalijn van drie vertoningen op locatie te ontwikkelen. 

Wij zijn op zoek naar plannen voor een driedelig programma die vertrekken vanuit een interessant vraagstuk, thema of specifieke doelgroep. Deze plannen hebben een reflectief karakter, hebben de potentie om ons iets te laten zien of vertellen wat we nog niet weten of voegen op een andere manier iets toe aan het huidige discours en/of aanbod. 

Het programma dat je gaat ontwikkelen mag een experimenteel karakter hebben. Daarnaast mag film breed opgevat worden. Misschien ben je geïnteresseerd in het uiteenzetten van het werk van een specifieke regisseur of kunstenaar? Of hoe je met film een bepaalde doelgroep kan bereiken? 

Belangrijk om te weten

- Formeel werk je in opdracht van Pop Up Cinema

- Het eerste programma start in oktober 2024. Het tweede in januari 2025. En het derde in maart 2025. De volgorde bepalen we samen in de eerste bijeenkomst in juni.

- (Film)ervaring is niet vereist.

- Je ontvangt een fee van 1500 euro (incl. reiskosten, excl. btw) voor het programmeren van drie vertoningen met randprogramma. Voor de randprogrammering heb je een totaal te besteden budget van 1000 euro.

- Jij als gastprogrammeur hebt eigenaarschap over je programmalijn en draagt verantwoordelijkheid over het proces. Pop Up Cinema is een inhoudelijke sparringpartner en helpt je daarnaast met de productie en de promotie.

 

Lees meer over deze opdracht op onze website.

 

Meer informatie over deze freelance vacature

17580

Over Pop Up Cinema

Pop Up Cinema is een reizend filmhuis in Tilburg. We programmeren het hele jaar door en brengen bijzondere films op bijzondere plekken in en rondom de stad.  Van (natuur)theater tot kringloopwinkel en van haven tot bibliotheek.  Zo bereiken we een diversiteit aan mensen. 


In de geëngageerde programma's van Pop Up Cinema vormt het audiovisuele werk een vertrekpunt voor reflectie,  dialoog of debat. We verhouden ons, via bewegend beeld, tot vragen die relevant zijn voor de wereld in onszelf en om ons heen.  Contextprogramma, zoals een mini college, een performance, debat, interview etc , leiden de film vaak op speelse wijze in. Pop Up Cinema laat graag internationale producties zien, maar programmeert zeker net zo vaak werk van regionaal en/of nieuw talent.

Meer over Pop Up Cinema