17223

De Lout Donders Award

Onlangs overleed Lout Donders. Hij was jarenlang toonaangevend in de Brabantse documentaire industrie. Als hoofd varia bij Omroep Brabant ijverde hij voor talloze prachtige films met een regionale touch.

Omroep Brabant heeft bij zijn pensionering de Lout Donders Award in het leven geroepen, bestemd voor (jong) filmtalent. De hoofdprijs is een productiebudget van € 4.000 plus coaching bij de realisering van de documentaire.

Het onderwerp van de documentaire

We zoeken relevante en eigentijdse maatschappelijke verhalen, kwesties die nog (veelal) onbesproken, onderbelicht of onder de oppervlakte blijven. De documentaire die we zoeken kijkt op een dwarse, eigenzinnige manier naar zo'n verhaal en licht waar mogelijk een tipje van de sluier op. Verdere kwalificaties: een duidelijke Brabantse link / menselijk en herkenbaar / aantoonbaar sprake van (ontluikend) vakmanschap.

De planning

1 februari, uiterlijk 23:59 is de deadline voor aanmeldingen, stuur je filmplan van maximaal 1000 woorden naar info@vanoschfilms.nl

15 februari krijg je te horen of je bent geselecteerd om het plan te pitchen tijdens Telling Stories

22 februari vindt een pitchtraining plaats voor de zes geselecteerde makers

3 maart vindt de pitch plaats als onderdeel van Telling Stories in Eindhoven in Natlab. Ieder krijgt 7 minuten de tijd om het filmplan te presenteren voor de jury. Degene met het beste idee wordt later die middag bekend gemaakt en ontvangt een bijdrage aan de realisering van de film van €4000,- (incl. btw) aangevuld met een coachingstraject. Uiteraard zal Omroep Brabant de documentaire uitzenden, mits het vakmanschap ook daadwerkelijk te zien is.

Meer informatie:
info@vanoschfilms.nl

(Telling Stories wordt georganiseerd i.s.m. Natlab, Van Osch Films, 4DR Studios, KONKAV, Kunstloc Brabant en Playgrounds
En wordt ondersteund door Nederlands Filmfonds)
 

Indienen