Dorstlessers is een nieuw project van VPRO Dorst waarbij nieuwe, autodidacte makers samenwerken om creatieve online producties te maken. Het is een maaktraject dat we twee keer per jaar organiseren; een keer in het voorjaar en een keer in het najaar.

Over het traject

Het is 2023 en je bent tussen de 18-35 jaar oud; de wereld gaat naar de klote, er is geen zicht op een leefbare toekomst, de politiek loopt over ons heen en volgens oudere generaties zijn we verwend. Lekker dan. Maar we kunnen iets doen. En dat begint met het delen van ons verhaal.

Wat maakt jou boos, verdrietig, of blij? Misschien wil je iets vertellen over mentale gezondheid, de woningnood of de klimaatcrisis. Of juist over het nachtleven, de liefde of de digitale wereld. We hebben genoeg te melden en er zijn veel perspectieven die meer ruimte verdienen. We mogen er boos om zijn, maar we kunnen ook iets van ons laten horen en mooie verhalen maken die anderen kunnen inspireren of raken. Met humor, creativiteit en een kritische blik.

Wil je meer weten over hoe en waar je je ideeën kunt realiseren? Heb je meerdere creatieve talenten maar gaat je hart sneller kloppen van audio-visuele projecten? Wil je de stem van onze generatie laten horen? Wil je je graag ontwikkelen als maker binnen de media? Lijkt het je een leuke uitdaging om verhalen te bedenken die zijn gemaakt voor online omgevingen? Dan is ons nieuwe traject Dorstlessers misschien wel iets voor jou! Wil je meedoen? Meld je dan nu aan vóór woensdag 30 augustus 09.00 uur.

Dorstlessers