Het Eindhovense Veldkamp Produkties heeft regelmatig stagiar(e)s rondlopen. Hoe gaat het hen af? Waar zijn ze mee bezig? Het woord is aan hen. Dit maal: productieassistent Tom den Ronden.

"Mijn naam is Tom den Ronden, ik ben 23 jaar en ik studeer Communicatie IEMES. IEMES staat voor International Event, Music & Entertainment studies, maar in simpele termen is het communicatie voor de creatieve industrie. Hier zit ik in mijn derde jaar en ik heb ervoor gekozen om stage te lopen bij Veldkamp Produkties, mede vanwege mijn passie voor plannen en mijn voorliefde voor de wereld van videoproductie.

Communicatie is natuurlijk een enorm breed begrip en daarom is het op mijn opleiding belangrijk dat je vanaf het tweede jaar goed gaat kijken naar waar je kwaliteiten liggen en wat je leuk vindt. Zo kwam ik terecht bij de vakken TV en Film en laat dat nou precies een opstapje zijn naar de werkzaamheden voor Veldkamp Produkties.

Bij Veldkamp ben ik productieassistent, wat betekent dat ik mij ontferm over de voorbereiding en planning van opdrachten. Ook mag ik vaak mee tijdens de uitvoering van deze opdrachten, zodat ik ook tijdens de draaidagen veel leer over het vak.

Wat mijns inziens zo speciaal is aan stage lopen bij Veldkamp is dat je enorm breed wordt opgeleid; het is niet zo dat je maar één specifieke taak toebedeeld krijgt gedurende de gehele stageperiode. Er heerst een open werksfeer met een relatief laag aantal collega’s. Daarom is het heel makkelijk om van ieder aspect van de organisatie de basics te leren, mits je hier zelf tijd in wilt steken. Zodoende heb ik al veel geleerd over productie, maar ook over motion design, regie en camerawerk.

Tijdens deze stage ontwikkel je jezelf enorm en dat heb ik gemerkt. Ik ben van stille hulp naar proactieve werknemer gegaan en aangezien ik pas in week 13 zit, probeer ik gedurende de komende weken nog zo veel mogelijk te leren. Je merkt ook pas hoeveel ontwikkelingen je doormaakt wanneer je alles netjes bijhoudt en het overzicht behoudt. Laat dat nou net mijn specialiteit zijn, waardoor ik mijn schoolopdracht niet uit het oog verlies, maar vooral ook een gewaardeerde en nuttige werknemer kan zijn voor Veldkamp Produkties. Ik heb de ideale stage gekozen en ik hoop dat Veldkamp er net zo over denkt."

Image
Kunstloc Brabant Kunstloc Brabant

Kunstloc Brabant