De update vanuit KONKAV net voor het weekend! Met oproepen en vacatures, nieuws over konkav.nl, KONKAV connects over productie, Huis voor Beeldcultuur stopt, bioscoopbezoek en capaciteit bioscoopbranche 2013, expertmeetings Filmacademie, Nederlandse films op Berlinale en de agenda.

foto: KONKAV connects: Playgrounds Academy met Julia Pott nov 2013 / Claire Martens

OPROEPEN &VACATURES

Stadsproject Traan Den Bosch zoekt makers voor invulling van de installaties EYE
Voor het eerste stadsproject Traan in Den Bosch van stadskunstenaar Lucas De Man zoekt hij makers die stories ontwikkelen en maken voor zeven ‘ogen’ in de stad. Deze EYES ontworpen door Pascal Leboucq hangen aan zeven gebouwen in de stad. En in de ogen worden verhalen verteld. Meer informatie over de oproep vind je hier.

***

markt KONKAV
In de markt van KONKAV staan weer nieuwe oproepen en vacatures, met onder andere: adviseurs Gamefonds en TAX-videoclipfonds gezocht, budget beschikbaar voor FI-Ware App challenges, vacature mediakunst bij Kunstbalie, stagiaire publiciteit gezocht bij Zuidenwind Filmprodukties
 

NIEUWS

Nieuwe site! En waar ben jij mee bezig?
We hebben een nieuw jasje. Samen met The Cre8ion.Lab en Claire Martens, die een onderzoek deed naar KONKAV en haar doelstellingen, hebben we konkav.nl een update gegeven. Meer focus op het netwerk, makkelijker zoeken, meer Brabants talent. We hopen dat jullie snel jullie profiel aanpassen, zodat we nieuwe projecten in de spotlight kunnen zetten. En met je inlog kun je ook zelf een artikel schrijven voor het magazine. Dat mag gewoon, want het is jouw platform. Laat iedereen weten waar je mee bezig bent en welke films je maakt.

***

Nieuwe KONKAV connects: productie
Op vrijdag 23 mei organiseert KONKAV in samenwerking met Omroep Brabant een KONKAV connects over productie.Het KONKAV platform gaat live en laat je via een inspirerende middag een aantal ins en outs wat betreft filmproductie zien. Het exacte programma volgt nog! Inschrijven kan hier.

***

Huis voor Beeldcultuur in Breda houdt op met bestaan
Omdat de gemeente Breda niet bereid is de subsidie te verhogen, heeft het Huis voor Beeldcultuur in Breda besloten te stoppen. Leer hier meer.

***

Alleen Nederland kleine groei in bioscoopbezoek in 2013
In zestien van de drieëntwintig  Europese landen is het bioscoopbezoek ten opzichte van 2012 afgenomen. Nederland is het enige West-Europese land dat een (kleine) groei heeft gezien in het afgelopen jaar. Lees hier meer.

*** 

Kleine capaciteitsgroei in de bioscoopbranche in 2013

In 2013 kon  de bioscoopbranche een voorzichtig plusje op de balans noteren. Dit jaar vlakt de capaciteitsgroei af. Een inventarisatie van de bouwplannen die dit jaar gereed komen, leert dat het leeuwendeel van de ruim tweeduizend nieuwe zitjes voor rekening komt van twee grote nieuwbouwprojecten. Lees hier meer.

*** 

Expert meetings vanuit Filmacademie
In maart 2014 start de Nederlandse Filmacademie met een nieuw initiatief: expert meetings. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor professionals uit de film- en televisiewereld die zich verder willen ontwikkelen en verdiepen in hun vakgebied. Lees hier meer.

*** 

Dertien Nederlandse films naar Berlijn
Nederland is dit jaar zeer sterk vertegenwoordigd op de Berlinale, het gerenommeerde Internationale Filmfestival van Berlijn dat plaatsvindt van 6-16 februari. Het festival selecteerde dertien Nederlandse films: vier speelfilms, twee documentaires, twee korte films en vijf minoritair Nederlandse films. Lees hier meer.

***

Wat is er nog meer te doen? Ga naar de KONKAV agenda, onze Facebookpagina of Twitter!

 

 

 

Janneke van Laar

Kunstloc Brabant