Om de week staat hier het kortnieuws: berichten uit de Brabantse av-sector. Deze week onder andere aandacht voor de voorfilm, Cinecitta, Screen Flanders, Rotterdam Media Fonds, Feeling@HOME, Gerrit van Dijk, Oproep NFF en meer.

De voorfilm moet terug!

De actie van Go Short om de voorfilm terug in de bios te krijgen krijgt navolging in de Brabantse bios: Chasse, Verkadefabriek en Plaza Futura doen mee!

***

Theaters Tilburg biedt onderdak aan Cinecitta

De Filmfoyer houdt aan het einde van dit jaar op te bestaan. Arthouse films zouden vanaf die datum vertoond worden in Cinecitta. Omdat de verbouwing van Cinecitta vertraging heeft opgelopen stelt Theaters Tilburg in het nieuwe jaar haar filmzaal tijdelijk ter beschikking aan Cinecitta. Daarmee blijft de vertoning van arthouse films voor Tilburg en de regio behouden. Klik.

***

Eerste oproep voor Screen Flanders gelanceerd

Op initiatief van Vlaams minister-president Kris Peeters, tevens bevoegd voor Economie, en Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege heeft de Vlaamse regering op 9 november jl. de definitieve goedkeuring gehecht aan de beslissing om jaarlijks 5 miljoen euro uit te trekken om meer internationale filmproducties naar Vlaanderen te halen. Vandaag wordt nu de eerste oproep gelanceerd, waardoor de eerste projecten kunnen worden ingediend. Lees meer.

***

Rotterdam Media Fonds sluit deuren

Lees meer.

***

FEELING@home

Het Grafisch Atelier in 's-Hertogenbosch presenteert in samenwerking met de Digitale Werkplaats animaties en artgames in de portierswoning van de Willem II Fabriek. In een huiselijke setting maak je kennis met de ingenieuze, grappige, griezelige en ontroerende wereld van zowel jong talent als gelouterde grootheden op het gebied van de korte animatiefilm. In de presentatie ligt de nadruk op animaties en artgames met een grafische en tekenachtige grondslag. Met: Gerrit van Dijk, Vinex Productions, Mijke van Griensven, Amanita Design, Scott Minzy, Yentl van Stokkum, Flashbang Studios en FoURPacK TV. Kijk op www.gadenbosch.nl.
 

***

Animatiefilmer Gerrit van Dijk overleden

De in Uden geboren animatiefilmer Gerrit van Dijk is op 4 december op 73-jarige leeftijd overleden. Hij was al geruime tijd ziek, maar werkte tot de laatste dag aan zijn film ‘The Last Picture Show’, waardoor hij eens te meer toonde hoe sterk hij verbonden was met zijn werk. Lees meer.

***

Oproep Nederlands Filmfonds!

De Oversteek! Lees meer.

***

Clip Kyteman binnen vijf dagen succesvol op Cinecrowd

Crowdfunding werkt, zo bewijst Kyteman. Lees meer.

***

Vier ultrakorte animatiefilms geselecteerd

Nederlands Filmfonds geeft realiseringsbijdrage aan vier korte animatiefilms. Lees meer.

 

 

 


 

Janneke van Laar

Kunstloc Brabant