Elke week staat hier het kortnieuws: berichten uit de Brabantse av-sector. Deze week onder andere aandacht voor het nieuwe regeerakkoord en deClub uit Breda Klik hieronder op lees meer.

Zorgen over regeerakkoord

Met grote zorg heeft de Dutch Directors Guild kennis genomen van de voornemens in de paragrafen Kunst & Cultuur en Media van het regeerakkoord. De voorgenomen maatregelen treffen de sector opnieuw onevenwichtig hard en zullen grote consequenties hebben voor het culturele film en media aanbod. De DDG heeft samen met de andere brancheorganisaties dan ook een brief gestuurd naar de Tweede Kamer om haar zorgen te uiten.

> lees meer

 

Regeerakkoord betekent nekslag voor Mediafonds

Met twee regels op pagina 74 van het gisteren gepresenteerde regeerakkoord wordt het Mediafonds effectief opgeheven. 'Ik kan dit maar op één manier lezen: het einde van het fonds per 1 januari 2017 of eerder', stelt Mediafonds-directeur Hans Maarten van den Brink. Hij schat dat door de maatregel 70 tot 80 procent van de financiering voor documentaires wegvalt.

> lees meer

 

Brief van FNV Kiem over regeerakkoord

FNV Kiem stuurt namens de filmsector, brief, naar aanleiding van de nieuwe bezuinigingsplannen in het regeerakkoord, die de film- en televisie sector hard zullen treffen.

> lees meer

 

deClub Breda zoekt creatieve ondernemers en freelancers

deClub is een netwerk van creatieve ondernemers en freelancers die werkzaam zijn in gedeelde kantoren. deClub Breda opent vanaf 1 november 2012 haar deuren in op een centrale plek in het AVhuis. deClub biedt memberships voor het huren van (flex)werkplekken die zijn ontworpen om te inspireren. deClub Breda vormt met het vele groen in het interieur op een conceptuele manier ‘de tuin’ van het huis. deClub Breda is specifiek voor creatieve ondernemers, freelancers en andere eenpersoonsbedrijven die actief zijn op het gebied van beeld, geluid, animatie, games en multimedia. Kijk op hun website voor meer informatie over de membership opties.

> www.de-club.eu

 

‘Solar Cinema’ naar Latijns Amerika

De Brabantse Solar Cinema brengt ongeziene films naar opmerkelijke plekken. Deze mobiele bioscoop op zonne-energie is overal inzetbaar om na zonsondergang filmvertoningen te verzorgen in de openlucht. Na deze zomer zelf door Europa te hebben getourd, is het nu tijd voor Solar Cinema om de oceaan over steken naar Latijns Amerika. Alwaar zij twee partnerorganisaties in Chili en Uruguay ondersteunt bij het ‘Solar maken’ van hun mobiele cinema’s. Aansluitend gaat Maureen Prins van Solar Cinema naar Rio de Janeiro om daar op uitnodiging van EME>> Experimental Mobile Art Studio, een workshop project te doen met studenten van de opleiding CEFET/RJ. Ism. De studenten wordt een Solar Cinema gebouwd en vertoningen georganiseerd.

> lees meer

 

Bullet Time zoekt financiering via crowdfunding

Merlijn Passier gaat een nieuwe animatiefilm maken. Het scenario is samen met Rudi Brekelmans en Frodo Kuipers ontwikkeld. In het kort gaat de film over twee cowboys, die in een traditionele spaghettiwestern-setting tegenover elkaar staan, voor een klassieke shoot-out! Maar als beide revolvers worden afgevuurd en twee kogels op elkaar af vliegen, schiet er tussen die kogels een vonk over: ze worden op slag verliefd! Beide kogels willen vanaf dat moment nog maar één ding: bij elkaar zijn. Om dit te verwezenlijken wordt niets of niemand ontzien... Hij zoekt €7500 en heeft nog 53 dagen te gaan. 

> lees meer op Cinecrowd

Mark de Cloe maakt ‘Mannenharten’

De romantische komedie draait in de regel om één vraag: hoe krijgt het meisje de man van haar dromen? Maar de nieuwe Nederlandse komedie Mannenharten draait die vraag om. Wat gaat er om in het mannenhart in de zoektocht naar ware liefde? De onlangs voor een Emmy Award genomineerde regisseur Mark de Cloe gaat de film regisseren. Mark de Cloe komt oorspronkelijk uit Brabant en studeerde aan de AKV St. Joost. 

> lees meer

 

We Want Cinema valt in de prijzen

De winnaar van de Dutch Creative Business Cup is We Want Cinema. Het bedrijf wil de bioscopen een beetje wakker te schudden met een heel alternatieve manier programmeren. Een waarin je zelf bepaalt wat er draait.

> lees meer

 

Leader KLIK! 2012 online

Bekijk hierboven het erg toffe, monsterlijke promotiefilmpje dat gemaakt werd voor KLIK!, het Amsterdamse animatiefestival dat volgende week plaatsvindt. Volgende week valt een geanimeerde bom op Amsterdam, want vanaf 7 tot en met 11 november 2012 gaat het KLIK! Amsterdam Animation Festival door. De nieuwe editie duurt niet minder dan vijf dagen en vindt plaats in EYE, het in het oog springende filmmuseum aan het IJ. 

> lees meer


IDFA voorziet rampspoed voor documentairemakers

De opheffing van het Mediafonds zou rampzalig zijn voor documentaire- en filmmakers. De gevolgen van de ontbinding van het fonds, dat een belangrijke subsidieverstrekker voor documentaires is, zijn niet te overzien. Dat zegt de zakelijk directeur van documentairefestival IDFA, Cees van 't Hullenaar, dinsdag in een reactie. 

> lees meer

Janneke van Laar

Kunstloc Brabant