Elke week staat hier het kortnieuws: berichten uit de Brabantse av-sector. Deze week onder andere aandacht voor World Press Photo, de Filmfoyer en Cinecitta en Silent Cinema. Klik hieronder op lees meer.

  World Press Photo voor filmmakers

World Press Photo gaat zijn wedstrijd voor multimedia anders inrichten. er komen drie categorieën, gevolg van de ontwikkelingen in het veld zoals de organisatie motiveert: online korte film, online feature film en interactieve documentaire.
> lees meer
 

Filmfoyer gaat eind van dit jaar definitief dicht

De Filmfoyer bij Theaters Tilburg sluit eind december definitief de deuren. Het gegeven dat Cinecitta door verbouwingsperikelen pas in maart opengaat en niet in december, heeft daarop geen effect. Het is de bedoeling dat (een deel van) de programmering van de Filmfoyer in Cinecitta vertoond zal gaan worden.
> lees meer

 

Cinecitta opent haar deuren op 1 maart 2013

Cinecitta gaat op 1 maart 2013 open. “Iets later dan verwacht”, zegt initiatiefnemer Paul Vermee. “De rigoureuze aanpak van filmzaal en aanpalende ruimten loopt voortvarend maar we kampen met enkele niet verwachte werkzaamheden. We hebben het dak van de grote zaal moeten heffen om de rotte delen in de constructie van het dak te kunnen aanpakken. Dat betekende het stutten en verstevigen van de penanten en dat kostte wat meer tijd dan voorzien.” Schuiven in de tijdsplanning heeft volgens Vermee ook voordelen. “Het geeft ons meer ruimte om het vernieuwde concept Cinecitta goed uit te werken.”
> lees meer

 

Kunstenaars maken film over Norbertijns verleden van Chaam: De Pauw en de Pelikaan

De Kerkdreef is een smal straatje in het buitengebied van Chaam. In een onverwachte scherpe bocht van de weg staat rechts de net gerestaureerde Pelicaenhoeve. Daarnaast stond altijd een vervallen Vlaamse schuur. Maar nu niet meer... timmerlui en dakdekkers zijn druk bezig de oude luister van de schuur te herstellen.
> lees meer

 

NIAf in Show your color op Dutch Design Week 2012

Het Nederlands Instituut voor Animatiefilm (NIAF), Audax Textielmuseum Tilburg/Textiellab, Beeldenstorm, Frans Masereelcentrum, Nationaal Glasmuseum/Glasblazerij en Sundaymorning@ekwc presenteren zich ook dit jaar weer gezamenlijk tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Onder de noemer SHOW YOUR COLOR tonen de zes Brabantse werkplaatsen ‘kleurrijk’ werk van ontwerpers en kunstenaars uitgevoerd in metaal, papier, glas, film, keramiek en textiel. De werkplaatsen, vaak artist in residencies, zijn de kenniscentra waarin hedendaagse kunstenaars en ontwerpers ambacht, innovatie en experiment laten samensmelten tot een uniek product of kunstwerk. In een gezamenlijke presentatie in de Schellensfabriek zijn hiervan voorbeelden te zien waarbij gebruik gemaakt is van eeuwenoud vakmanschap, technologische ontwikkeling, experiment en fysieke arbeid.
> lees meer

 

Live filmconcert Silent Cinema

Beeld je eens in: een donkere zaal, een ratelende 35 mm filmprojector en een live orkest van acht cello’s en een piano. bkkc en Cello8ctet Amsterdam presenteren Silent Cinema, een filmprogramma met zwijgende films en live muziek. De instrumenten transformeren tot een waar cinema orkest, met alle klankkleuren en effecten die de films van de jaren 1900-1930 tot leven brachten. De concerten zijn te zien en horen in Breda, Eindhoven, ’s-Hertogenbosch en Tilburg.
> lees meer

 

Kinderfilmfeest

Heel veel kinderfilms in herfstvakantie in de Brabantse filmtheaters. En veel extra's! Een Opa&Omadag op maandag 15 oktober, workshops acteren en animatiefilm maken, de installatie Freakmachine reist rond en de allerkleinsten kunnen naar de peuterochtend. Locaties: Chassé Cinema, Verkadefabriek, Plaza Futura, Filmfoyer Tilburg, Filmtheater De Bussel, Filmtheater Fanfare, Cultuurpodium Groen Engel en Theater De Leest.
> lees meer
 

Image
Janneke van Laar

Kunstloc Brabant