Elke week staat hier het kortnieuws: berichten uit de Brabantse av-sector. Deze week onder andere aandacht voor het Nederlands Filmfonds, twee vacatures en subsidies. Ook zijn er weer een aantal nieuwe items aan de KONKAV-agenda toegevoegd! Klik hieronder op lees meer.

  Pitch! Tijdens het Nederlands Film Festival

ShortsTV, het korte filmkanaal, geeft iedere korte filmproducent(e) de gelegenheid om zijn/haar volgende korte filmproject ‘te pitchen’ en een financiering van €5.000,- te ontvangen voor het produceren en het on-air krijgen ervan!
> lees meer
 

bijna een half miljoen euro Europese media ontwikkelingssteun naar Nederlandse producenten

Op 13 september heeft de Europese Commissie de uitslag bekend gemaakt van de oproep Steun voor Ontwikkeling (Call 21 en 22-2011) met als deadline 13 april 2012.

Nederlandse producenten ontvangen in deze ronde € 447.500 aan ontwikkelingssteun. Een goeie score, vooral te danken aan de geselecteerde slate funding aanvragen. De totale ontwikkelingssteun van MEDIA aan Europese producenten bedraagt deze ronde € 9.802.696. Nederland ontvangt 4,6% van het totaalbudget en staat hiermee opnieuw in de top 10 van landen die de hoogste bijdrage MEDIA ontwikkelingssteun incasseren (naast de “big five” staan alleen Zweden, Denemarken en België boven Nederland).

> lees meer
 

Financieringsinstrumenten media toegelicht tijdens Holland Film meeting (NFF)

Tijdens de Holland Film Meeting van het Nederlands Film Festival vindt er op vrijdag 28 september een sessie plaats over nieuwe filmfinancieringsinstrumenten in Europa, zoals het MEDIA Productie Garantie Fonds. Thierry Baujard (Peacefulfish, Berlijn/Brussel) zal de instrumenten toelichten, samen met bank experts Olaf Stührk (Commerzbank) en Dennis de Heus (Rabobank). Ook zullen vertegenwoordigers van het MEDIA Programma in Brussel het Creative Europe Programma (2014-2020) toelichten. De sessie is in het Engels en wordt gemodereerd door Dominique van Ratingen, directeur van de MEDIA Desk. 

Datum: Vrijdag 28 september
Tijd: 14.30 - 17.00 uur
Locatie: Blauwe Zaal, City Theater in Utrecht

> lees meer
 

Drie films van Brabants filmproductiebedrijf draaien in drie verschillende competities op het Nederlands Film Festival 2012

Tijdens het komende Nederlands Film Festival (26 september t/m 5 oktober in Utrecht) draaien drie documentaires van het Brabantse filmproductiebedrijf Zuidenwind Filmprodukties in drie verschillende competities: De Zwijgende Bokser, Painful Painting en Wat de Muren Vertellen.
> lees meer op de website van Zuidenwind
 

Open dag AVhuis in Breda

Het AVhuis is een creatieve hotspot waar de mooiste audiovisuele producties worden gemaakt. Het AVhuis biedt dan ook alle faciliteiten hiervoor, zoals een film- en fotostudio en een viewing room.

In het AVhuis is plek voor meer dan 50 bedrijven die werken aan beeld, geluid, animatie, games en multimedia. Het gebouw nodigt uit tot samenwerking tussen vakgenoten. Daarnaast is het AVhuis het eerste energie neutrale multi-tenant gebouw van Nederland. Gevestigd op de Triple O Campus, centrum voor de creatieve industrie in Breda. Met Breda als stad van beeldcultuur vormt deze plek een perfecte thuisbasis voor de audiovisuele sector.

Op zaterdag 6 oktober is de open dag van het AVhuis. Aanmelden kan bij jeroen.neus@lumineus.nl

www.avhuis.nl

 

Vacature: storyboard tekenaar en animator gezocht bij New Sense Media in Dordrecht

> vacature storyboard tekenaar

> vacature animator

Janneke van Laar

Kunstloc Brabant