Elke week staat hier het kortnieuws: berichten uit de Brabantse av-sector. Deze week aandacht voor de winnaar van de compositiewedstrijd van bkkc, wederom de Zwijgende Bokser, twee oproepen en vacatures bij het Nederlands Filmfonds. Klik hieronder op lees meer, of gewoon hier.

 

Janco Verduin wint compositiewedstrijd bkkc

Dit voorjaar organiseerde bkkc voor de tweede keer een compositiewedstrijd bij een stille film. Ditmaal werd er gekozen voor een Kinderfilmconcert bij een vijftal korte films voor Walt Disney rondom het meisje Alice, Alice in Cartoonland (1924-1927). De Tilburgse componist Janco Verduin werd de winnaar van de wedstrijd. Verduin deed een live performance samen met de Eindhovense percussioniste Maartje Simons. Zij zullen hun nieuwe score in de kerstvakantie live uitvoeren in de Brabantse filmtheaters. Lees hier meer.

 

De Zwijgende Bokser gemist?

Vorige week schreven we al over de Brabantse filmmaker Dré Didderiëns uit volgde Juliano Westhiner vier jaar lang, op weg naar een plek op de Olympische Spelen. Dit ontroerende portret laat het leven zien van een bedeesde 19-jarige bokser, op weg van kind naar volwassene. De documentaire, De Zwijgende Bokser, was te zien in filmtheaters in Tilburg en Eindhoven en werd afgelopen zaterdag uitgezonden bij de NTR op Nederland 3. Heb je dit gemist? Bekijk hem dan nu nog op deze pagina

 

Oproep aan filmmakers

De Tijdreiziger is de publiekscampagne van de gemeentelijke werkgroep Stedelijke Historische Presentatie van ’s-Hertogenbosch. Deze werkgroep heeft als doel het ontsluiten van de cultuurhistorie van ’s-Hertogenbosch. De Tijdreiziger ontwikkelt hiervoor verschillende activiteiten en middelen. Ook film, animatie en digitale media lenen zich hier bij uitstek voor. Voor de Maand van de Geschiedenis (oktober) 2012 schrijven Stadsarchief en Bibliotheek ’s-Hertogenbosch een filmopdracht uit. Beide organisaties roepen film-, av- en animatiemakers op voorstellen te doen in het kader van deze opdracht. Het gaat dan om een korte productie van maximaal 30 minuten. Er wordt maximaal één opdracht toegekend. Voor die productie inclusief trailer is maximaal € 5.000,- beschikbaar. De filmvoorstellen kun je vóór 15 augustus bij De Tijdreiziger indienen. Lees hier meer over deze opdracht. 

 

Oproep: deelnemers Kids & Docsworkshop gezocht

In september gaat de Kids & Docs workshop 2012-2013 van start. In deze workshop ontwikkelen makers, vanuit een onderwerp of thema dat hen interesseert een korte documentaire voor kinderen van 8-12 jaar oud onder professionele begeleiding. Aanmelden kan tot 1 augustus hier


Vacatures Nederlands Filmfonds

Vanaf 2013 selecteren filmconsulenten ingediende filmplannen binnen de programma’s New Screen NL en Screen NL en adviseren de directeur/bestuurder over de selectie van filmplannen voor ondersteuning. Voor de invulling van de nieuwe organisatie zoekt het Fonds per 1 januari 2013 kandidaten voor de functie van: Hoofd Screen NL en Filmconsulent Speelfilm. Lees hier meer. 

Janneke van Laar

Kunstloc Brabant