Deze week ook weer berichten uit de Brabantse av-sector. We hebben onder andere aandacht voor Nederlandse camerman Hoyte van Hoytema, Nooit te Oud van Pollo de Pimentel, VOD-innovator Voddler, Club BETA, Vlaams Audiovisueel Fonds, Robby Muller, Ariane Schutler :

Hoyte van Hoytema draait nieuwe Christopher Nolan-film

De Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema gaat werken aan Instellar, de nieuwe film van regisseur Christopher Nolan. Lees meer.

***

De verloren liefdes van oude mensen

De laatste Telefilm van 2013 is Nooit te Oud van Pollo de Pimentel. Tegen de achtergrond van de bezuinigingen op ouderenzorg neemt Aart Staartjes het voortouw bij een opstand in een bejaardentehuis. De Pimentel: "We wilden iets doen met de oude acteurs, de helden van vroeger." Lees meer.

***

VOD-innovator Voddler rolt wereldwijd uit

Voddler, de Zweedse VOD-aanbieder die werkt met een 'film sharing'-systeem, gaat mondiaal. Het bedrijf werd opgericht in 2006, testte de afgelopen drie jaar haar software in Spanje en Scandinavië, waar het marktleider is. Vanaf woensdag aanstaande staat Voddler ook open voor Nederlandse gebruikers. Een deel van het aanbod is gratis, voor een deel geldt een maandelijkse abonnementsprijs. Lees meer.

***

Club BETA komt op voor game- en app-makers

Ontwikkelaars van games en apps hebben sinds vandaag een eigen belangenorganisatie die hen helpt op het gebied van onder meer intellectueel eigendom en tarieven. ‘Club BETA’ werd vandaag gelanceerd tijdens het Festival of Games, dat in Amsterdam plaatsvindt. Het digitale platform is geïnitieerd door FNV KIEM. Lees meer.

***

Indiendatum VAF 9 april verlengd naar 6 mei

De indiendatum van 9 april 2013 voor minoritaire coproducties speelfilm, documentaire en animatie in samenwerking met het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) is verlengd naar maandag 6 mei. Lees meer.

***

EYE brengt hommage aan Nederlandse cameraman Robby Müller

EYE brengt van 23 mei t/m 16 juni een hommage aan de veelgeprezen Nederlandse cameraman Robby Müller, met de vertoning van 22 van zijn beste films. Müller is verantwoordelijk voor vele memorabele filmshots uit moderne klassiekers als Paris, Texas, Down by Lawen Breaking the Waves. Op 10 februari jl. werd Müller in Hollywood onderscheiden met de International Achievement Award van The American Society of Cinematographers. Lees meer.

***

Ariane Schluter is Lucia de B. in speelfilm

Ariane Schluter gaat de hoofdrol van Lucia de Berk spelen in de bioscoopfilm Lucia de B. van Paula van der Oest. Lees meer.

Image
Janneke van Laar

Kunstloc Brabant