Beeld: Straight Shooting

Elke week plaatsen we een item in de magazine met kortnieuws. Heb je nieuws over een interessant project, een nieuwe productie, wordt je film vertoond op een festival, organiseer je een speciale brabantse filmvertoning of een lezing, laat het ons weten. De berichten die we plaatsen zijn kort en bondig met een link naar meer informatie op het internet. Denk aan 2 á 3 regels waarin je duidelijk verteld waar het over gaat. Stuur deze tekst inclusief een link door naar s.douma@bkkc.nl. De redactie behoudt zich het recht voor aangeleverd kopij te redigeren of te wijzigen.

 

Nederlands Filmfonds steunt nieuwe projecten

Het Nederlands Filmfonds heeft wederom een aantal filmprojecten uitgekozen die een financieel steuntje in de rug krijgen. Het drama Nordfjord van regisseur Danyael Sugawara ontvangt de hoogste 'realiseringsbijdrage' van een half miljoen euro. Lees meer

Workshop door Leonard Retel Helmrich succes

Afgelopen weekend werd bij het bkkc een bijzondere workshop georganiseerd: 15 Brabantse filmmakers kregen de kans om alle ins en outs van Single Shot Cinema (SSC) te leren van grootmeester Leonard Retel Helmrich zelf. Met de SSC techniek is het mogelijk om via één flexibele camera in één shot een complete scène te filmen vanuit verschillende perspectieven. Houd de agenda van KONKAV in de gaten. In het najaar hoopt bkkc nog een SSC-workshop te plannen.

Studenten maken promo's voor De Kamer van Brabant

Een aantal studenten heeft twee promofilmpjes gemaakt voor de talkshow De Kamer van Brabant. De talkshow is een productie van Omroep Brabant. Bekijk hier het filmpje van HBO studenten en hier het filmpje van de MBO studenten.

Straight Shooting

De Eindhovense formatie MotorBongo won deze herfst de bkkc-compositiewedstrijd en componeert een splinternieuw filmconcert bij de zwijgende western Straight Shooting. De stille western Straight Shooting (1917) is John Fords eerste lange film en weet nu, bijna 100 jaar later, nog steeds te boeien. Op zaterdag 10 maart gaat Straight Shooting in première in de Verkadefabriek en is daarna nog te zien op zaterdag 24 maart in Plaza Futura, vrijdag 30 maart in Filmfoyer Tilburg en maandag 16 april in Chassé Cinema. Lees hier meer.

CineGrid Workshop 4K-video

Waag society organiseert een Workshop 4K-video voor film- en documentairemakers, wetenschappers en animatoren. 4K-video is een nieuw videoformaat voor digitale film, met een superresolutie en extreem hoge geluidskwaliteit. Dit is interessant voor wetenschappers die zeer kleine organismen scherp in beeld willen krijgen, maar ook voor filmmakers en animatoren die op zoek zijn naar scherp en gedetailleerd beeld en geluid. Lees meer

Janneke van Laar

Kunstloc Brabant