We zijn er even tussenuit geweest. Maar we zijn weer terug met het KONKAV KORTNIEUWS. Met dit keer een bomvolle editie, nieuwe stageplaatsen, maar ook oproepen en nieuws voor professionals! En verder hoef je ons deze zomer niet meer te missen! 

VACATURES & OPROEPEN NIEUWS TIPS VAN DE REDACTIE AGENDA VACATURES & OPROEPEN

Stage | Motion Graphis Designer

Voor de tweede helft van 2015 zijn wij (Lutters Westenbroek) op zoek naar een ambitieuze, enthousiaste en creatieve stagiaire.

Je zal bij ons gewoon full-time meedraaien zoals alle medewerkers, echter met de nodige begeleiding. Je activiteiten zullen o.a. bestaan uit editing, motion graphics, en nog veel meer. 

Lees meer

Oproep | Gezocht cameraman/vrouw + Editer met passie voor sport

Octonet is een Bredaas Productiebedrijf dat voornamelijk op het gebied van sport actief is. Zo maken we onder andere voor Fox Sports documentaires voor eredivisieclubs waaronder NAC, Willem II, Heracles en Go Ahead Eagles

We zijn op zoek naar een enthousiaste en ambitieuze jonge cameraman/vrouw-editer. Bijvoorkeur al vanaf half augustus, maar september kan ook. Met name de passie voor filmen en zo mogelijk ook een passie voor sport moeten aanwezig zijn.

Lees meer

Stage | Camera & Montage bij Dirty Paws Media in Tilburg

Dirty Paws Media is een snel groeiend en jong productiebedrijf uit Tilburg dat zich specialiseert in creatieve producties voor nationale en internationale opdrachtgevers. Van televisie tot commercial en van videoclip tot documentaire. 

Voor de afdeling camera & montage zijn wij per direct op zoek naar een enthousiaste stagiair(e). Je bent als stagiair(e) volwaardig onderdeel van het team waarin je medeverantwoordelijk bent voor het uitvoeren en ondersteunen van diverse producties. Je werkt binnen een jong en enthousiast team waarin je volop de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen en echt aan de slag te gaan. 

Lees meer

Summerschool bkkc en FHK

Je droom en doel realiseren, netwerk uitbreiden en praktijkgericht aan de slag met je ondernemerschap? Meld je nu aan voor de summer school van bkkc en FHK op 18 t/m 20 augustus.

Aanmelden kan tot en met 5 juli. Lees meer.

 Stage | Film ding zoekt een echte bedenker/verhalenverteller

Filmding zoekt per september een stagiair(e) voor de functie junior conceptualisator.

Het verzamelen van veel info, het structuren van input en het ‘zien’ van beeldende connecties en verhalende mogelijkheden: dat is jouw kracht! Je functioneert als spil tussen de klant en de makers in het bedrijf: jouw vorming van het concept moet zowel helder zijn voor de klant en bevatten wat die nodig heeft, als dat het een duidelijke briefing voor je collega’s is! Een uitdaging... maar wel een hele toffe!

Lees meer

Oproep | One week Filmproject 2015: meld je aan!

Ben je filmmaker (regisseur, cameraman, acteur, editor, producent, scenarioschrijver) en maak je graag korte films samen met andere makers? Van 10 t/m 14 augustus vindt het One Week Filmproject plaats in Den Bosch. 

Maximaal 10 teams van een nieuwe generatie filmmakers maken aan de hand van een thema binnen één week nieuwe korte films, van script tot eindmontage en in elk denkbaar genre.

Aanmelden kan tot 23 juli. Lees meer 

NIEUWS

In het boek Robots, Aliens & Popcorn laat George van Hal de wetenschap zien achter films als The Terminator, Back to the Future en Her. Hierin zie je dat sciencefictionfilms zoveel meer bieden dan alleen maar vermaak. 

Lees meer

Webfilm: het nieuwe filmen

Films draaien, monteren en uploaden op een iPhone? Cinefielen moeten er nog niet aan denken, maar met Vimeo’s app Cameo ziet het eindresultaat er nog best overtuigend uit. Paul Trillo’s The Life and Death of an iPhone is daar het eerste bewijs van. 

Lees meer

Filmmarathon van 24 uur in cinecitta Tilburg

Vrijdag 3 juli neemt filmprogrammeur Bert Goessen afscheid van Cinecitta met een filmmarathon van 24 uur. Uit het enorme aanbod van 35 jaar filmprogrammering heeft hij een eigenzinnige keuze gemaakt. Een keuze die bestaat uit weerbarstige, tegendraadse, bijzondere en voor sommigen wellicht ondoorgrondelijke films. 

Lees meer

Must see: Le petit chef

Het Belgische Skullmapping maakte met 3D projection mapping- en motion capture-technieken een piepkleine chef-kok op een eettafel. Bon appétit!

Lees meer

48 hour film project nu ook in Eindhoven

Op het Eindhovens Film Festival kan iedereen dit jaar een eigen film maken. Het 48 Hour Film Project is voor het eerst in Eindhoven. In Breda bestaat het concept al jaren. 

Het 48 Hour Film Project is een wedstrijd tussen verschillende teams. Elk team krijgt een genre, personage en rekwisiet en moet daarmee binnen 48 uur een film maken. De winnaar mag naar wereldwijde finale. 

Lees meer

 

TIPS VAN DE REDACTIE

Invaders – Krankjoris

Kamp Vught leeft door – Oliver Nijs

De easy animator – Yentl

 

AGENDA 

23 juli Zomerfilm afscheid van de maan Pop up Cinema @ De NWE Vorst

Janneke van Laar

Kunstloc Brabant