Tilburg Architectuur Film Festival (TIAFF) toont de film ‘Bauhaus Spirit’.

Op 19 september vindt het jaarlijkse TIAFF LIGHT plaats in art-house Cinecitta. In deze editie vieren we het eeuwfeest van Bauhaus en geeft Aura Luz Melis van het bureau Inside Outside een lezing over hun werk, waaronder de textiele wanden in de LocHal.

100 jaar geleden ontstond de radicale artistieke utopie die leidde tot de meest invloedrijke architectonische school van onze eeuw. Het legde de basis voor de manier waarop we vandaag leven. Jonge architecten, docenten, ontwerpers, sociologen reflecteren in de film Bauhaus Spirit op hun Bauhaus-ervaring. In het internationale crossmedia project wordt de spannende geschiedenis geportretteerd en onderzocht wat betekenis van de legendarische Bauhaus beweging is voor de huidige ontwikkelingen. Hoe moeten we leven en waar gaan we naartoe?

De Bauhaus beweging is van invloed geweest op veel kunstdisciplines wat de film naast het architectuur-minnend publiek ook aantrekkelijk maakt voor liefhebbers van kunst en vormgeving.

In aansluiting op het gereedkomen van de mobiele textiele wanden die architectenbureau Inside Outside voor de LocHal heeft ontworpen zal architecte Aura Luz Melis voorafgaand aan de vertoning een lezing verzorgen. De Venezolaanse werkt als partner bij Inside Outside en heeft brede ervaring op het gebied van productontwerp, architectuur en landschapsarchitectuur.

Na de film en lezing wordt het thema van het Tilburg Architectuur Film Festival 2020 bekend gemaakt.

Wist u ook dat het TextielMuseum dit jaar (tot en met 3 november) met een tentoonstelling aandacht besteedt aan de invloed die de moderne en idealistische opleiding Bauhaus en haar studenten heeft gehad op de Nederlandse textielvormgeving? Leuk en leerzaam om deze aansluitend aan TIAFF LIGHT te bezoeken!

Kaartverkoop via de website van Cinecitta www.cinecitta.nl

Regulier: 7,50 euro / Student: 5,50 euro.

Datum: donderdag 19 September 2019

Tijd: 18:30 – 21:00

Locatie: Cinecitta, Willem II straat 29, Tilburg.

Lezing Aura in het Nederlands/ Taal film: Duits, Engels, Frans, Spaans / Engels ondertiteld

Website TIAFF

6726
Janneke van Laar Janneke van Laar

Kunstloc Brabant