Smederij Cinema: Minding the Gap

Minding the gap
Rockford, Illinois ligt in het hart van de Amerikaanse Rust Belt. Wie hier opgroeit, kijkt uit op werkeloosheid en armoede, maar drie middelbare schoolvrienden vinden hoop en liefde in het skateboarden. Een van hen, Bing Liu, filmt al hun avonturen. Een fenomenale en hartverscheurende film.

Ruim 12 jaar filmde het grote filmtalent zichzelf en zijn twee beste vrienden al skatend, hangend en opgroeiend. Hij maakte een van de meest bijzondere, hoogst gewaardeerde en onvergetelijke coming-of age films ooit.

Bing, Zack en Keire, ontvluchten hun beroerde thuissituaties en worden vrienden voor het leven op het lokale skatepark. Niet eerder werden jongens zo van binnen uit gevolgd en werd zo voelbaar wie ze zijn en wat hen beweegt. Alles aan deze film is authentiek en schetst daarmee een actueel beeld van een generatie die vergeten dreigt te worden.

De documentaire werd genomineerd voor een Oscar. Na de film praten we na met Tobias Hamer, voorheen jongeren werker en nu preventie medewerker jongeren bij verslavingszorg Novadic-Kentron.

Praktische info
Datum 26 september 2019
Deuren open 20:00 uur
Start film 20:20 uur
Locatie Club Smederij
Prijs €7
Taal Engels
Ondertitels Engels
Duur 93 minuten

Tickets

Stefan van Luijk Stefan van Luijk

Pop Up Cinema