Na de bioscoop release in Nederland en België en een kleine zegetocht langs gerenommeerde film festivals, komt de film SCHAPENHELD op TV zaterdag 1 juni om 16:00 en zondag 2 juni om 20:30 op Omroep Brabant en op KRO-NCRV 2DOC - NPO2 maandag 10 juni om 20:25 en dinsdag 11 juni om 09:55. SCHAPENHELD gaat over de vrijgevochten Brabantse schaapsherder Stijn en z'n gevecht om zijn kudde in stand te houden in een neoliberale wereld vol regels en bureaucratie.

SHEEP HERO (zoals de Engelse titel luidt) ging in première op het IDFA en eindigde in de publieks top 10. De film opende het DOCfeed festival en draaide in meer dan 50 filmtheaters. Er kwamen prachtige vier en vijf sterren recensies in de dagbladen en (online) film magazines.

SHEEP HERO draaide op film festivals, zoals Visions du Réel, Thessaloniki, DOK.Fest en won nu al diverse prijzen voor o.a. beste film, beste cinematografie en beste regisseur. De film wordt nog wereldwijd vertoond en krijgt binnenkort ook in Frankrijk een bioscoop release.

6529