The Art Department in filmcafé #2

Wo-avond 29 mei  19:30u – 23:00u  [inloop 19:00u] Clubzaal Verkadefabriek Den Bosch, gratis.

Over – de rol en het belang van de Art Department in film, de recent uitgebrachte Brabantse film ‘BLUE VIRGIN’ & de rubriek Intermezzo met scenario schrijven voor korte film!

Te gast zijn Rolf te Booij special effects artist en production designer van RFX propmaking en de makers van de recent uitgekomen en prachtig 'vormgegeven’ film ‘Blue Virgin’; Tim Klok regisseur, Joeri Pruys screnarioschrijver, Lotte Loos art director en Tina de Frétes kostuumontwerper en hair en make-up specialist. Aan de hand van de film praat onze host Ivan Hidayat met hen over het schrijf- en maakproces, de rol én het belang van de Art Department, over worldbuilding en de onderlinge samenwerking.

In de rubriek Intermezzo geeft Joeri Pruys scenarioschrijver, producent en all round filmmaker tips & trics over scenario schrijven voor een korte film die in korte tijd gemaakt moet worden. Interessant in de aanloop naar het One Week Film project ‘filmmaken in 5 dagen’ van 9 t/m 13 augustus.

Het filmcafé is een avondvullend programma in de sfeervolle Clubzaal van de gastvrije Verkadefabriek in Den Bosch. De interviews met de filmgasten worden afgewisseld met filmfragmenten en muzikale verrassingen geïnspireerd op filmmuziek door Dj Losse Veter. Interessant voor filmmakers én nieuwsgierige filmliefhebbers, voor een exclusief kijkje achter de schermen van de filmwereld en om in contact te komen met de gedreven filmmakers! Bar is open tijdens het filmcafé, entree is gratis.

Het publiek wordt tijdens het filmcafé ook geïnformeerd over de NIEUWE FILMERS editie 2019 met de Filmcafe’s op 19 juni- 24 juli, de Masterclasses in de aanloop naar het One Week Film project ‘filmmaken in 5 dagen’ van 9 t/m 13 augustus én het Nieuwe Filmers Festival op 7 september in de Verkadefabriek.

DOE MEE! inschrijven voor het ONE WEEK FILMPROJECT kan ook tijdens het filmcafé. Filmmakers t/m 35 jaar kunnen zich inschrijven voor deelname aan het One Week Film project 2019 van 9 t/m 13 augustus. Deze avond biedt een uitgelezen kans nieuwe teamleden te ontmoeten. Inschrijven kan ook via www.nieuwefilmers.nl/oneweekfilmproject  Nieuwe Filmers is onderdeel van Stichting SOLOS.

MEER OVER FILMCAFÉ #2