Za 7 sept.2019 –19u inloop- start 19:30- Grote zaal Verkadefabriek Den Bosch, tickets 11,25 bij de kassa van de Verkadefabriek en online www.verkadefabriek.nl

NIEUWE FILMERS FESTIVAL is een feestelijke première avond met korte films door teams van een nieuwe generatie jonge filmmakers. De films zijn gemaakt tijdens het One Week Film Project 2019. Na vertoning van elke film volgt een Q&A met de filmmakers en de uitreiking van de film award, de Publieksprijs en de 9 categorieprijzen ! Het publiek maakt tijdens deze filmavond kennis met zowel het inspirerende filmwerk alsook met de gedreven jonge regisseurs, scenarioschrijvers, acteurs en vele anderen!

Film Award en andere prijzen Na het voorlezen van het juryrapport volgt de spetterende prijsuitreiking van de film award Het Paradepaardje 2019 mét de geldprijs t.w.v. 2750,- door de vakjury aan de winnende regisseur en team! Het prijzengeld bestaat uit de Hermes Kunst & Cultuurfondsprijs t.w.v. 500 euro, de BudgetCamera waardecoupon t.w.v. 750 euro én 1500,- vanuit SOLOS Nieuwe Filmers gefinancierd uit het budget van het Van den Udenhout- Chappin prijzengeld. Het prijzengeld moet binnen 1 jaar door de winnaar / het winnende team worden besteed aan de realisatie van een nieuwe film [fictie, docu,animatie]! Nieuwe Filmers biedt hen in de opstart een filmproducent als coach.

Het publiek kiest de winnaar van de Publieksprijs. De jury overhandigt deze avond de winnende regisseur en het team een cheque t.w.v. 200 euro + 2 kaarten Industry Day Go Short. Ook reikt de jury negen categorieprijzen uit voor Beste regie, Beste scenario, Beste Acteur m/v, Beste Sounddesign, Beste Camera DOP (director of photography), Beste Editing, Beste Production Design en Beste Muziek!  Afsluitend is er een ‘afterparty’ en meet en greet met de filmmakers in de foyer van de Verkadefabriek.

Het NF Festival 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door de Verkadefabriek, Gemeente ‘s-Hertogenbosch, Travel Doctor, Hermes Kunst & Cultuurfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Budgetcam Cameraverhuur en BAAK Den Bosch. NIEUWE FILMERS is onderdeel van SOLOS.

Actuele Nieuwe Filmers Festival info