Internationale namen voor het NFF Professionals Programma 2020

De eerste namen van het NFF Professionals Programma 2020 zijn bekend. Geluidsontwerper Nicolas Becker (Arrival, Gravity, DAU), Visual Effects Artist, Production Designer en regisseur Robert Stromberg (Avatar, Alice in Wonderland, The BFG) en componist Kris Bowers (When They See Us, Green Book, Dear White People) geven een online masterclass tijdens NFF. Wil jij als eerste de kans krijgen om tickets te kopen voor een masterclass? Stel dan je masterclass ticketalert in!

ticketalert

Masterclass Nicolas Becker

Nicolas Becker is een meester in geluid en werkte als Sound Designer, Foley Artist, componist en muzikant mee aan grote Hollywood-projecten als Arrival en Gravity, maar ook het megakunstproject DAU. Deze masterclass is in samenwerking met de VCA en Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Woensdag 30 september – 14:00 uur

Masterclass Kim Keukeleire

Kim Keukeleire is een Stop Motion Director en bekend van haar bekroonde werk aan films als Wes Anderson’s Isle of Dogs en The Fantastic Mister Fox en Tim Burton’s Frankenweenie. In de masterclass neemt ze het publiek mee door haar werk als stop motion-regisseur en vertelt ze hoe zij samenwerkt met live action-regisseurs in het vertalen van een regievisie voor live action naar het uitbeelden via stop motion.

Zaterdag 26 september – 10:30 uur

Masterclass Anca Damian

Anca Damian is een arthouse-powerhouse. Opgeleid als cinematograaf in Bucharest heeft ze haar start gehad als DOP, maar vervolgens de stap genomen naar animatie, regie, productie en schrijven. Bijna elk jaar weet ze een feature film uit te brengen, van documentaire en fictie tot musical. En het werkt; Damian’s films werden vertoond en wonnen op festivals als Annecy, Hong Kong, Sundance, Thessaloniki, TIFF, CPH:DOX, SxSW, Karlovy Vary, Dok Leipzig, European Film Awards, en vele anderen. In haar masterclass gaat Anca in op het overstijgen van genre en vorm, en het benaderen van film als kunstuiting en verhalen vertellen an sich.

Woensdag 30 september – 10:00 uur

Masterclass Kris Bowers

Een masterclass met virtuoos pianist en componist Kris Bowers, die de muziek componeerde voor o.a. Ava Duvernay’s When They See Us, Justin Simien’s Dear White People en Oscar-winnaar Green Book, waarin hij ook de arrangementen van de echte Don Shirley live speelde als piano-double voor acteur Mahershala Ali. In samenwerking met de Dutch Film Composers (DFC/BCMM) en BUMA Music in Motion.

Maandag 28 september – 20:00 uur

Masterclass Robert Stromberg

Oscarwinnaar Robert Stromberg staat bekend als multitalent in Hollywood en stond als Production Designer aan het hoofd van magische producties als James Cameron’s Avatar (2009), Tim Burton’s Alice in Wonderland (2010), Steven Spielberg’s The BFG (2016) en momenteel Marvel’s Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Daarnaast is hij ook actief als regisseur voor o.a. Disney’s Malificent en heeft hij aan bijna honderd films meegewerkt in het visual effects department.

Zaterdag 26 september – 20:00 uur

NFF Conferentie 2020: Life As We Know It

Op dinsdag 29 september vindt de NFF Conferentie 2020 geheel online plaats. Vanuit het thema Life as We Know It kijken we naar de schijnbare werkelijkheid van deze tijd, met alle onderliggende structuren en mechanismen. Wat betekent deze nieuwe wereld, dit nieuwe leven, voor de manier waarop we verhalen maken, vertellen en ervaren? Nu, en in de directe toekomst? Onderwerpen als, diversiteit en inclusiviteit, Artificial Intelligence, world building, distributie en films maken voor het mobiele scherm komen aan bod.

blijf op de hoogte van de Professionals Programma 2020

Janneke van Laar Janneke van Laar

Kunstloc Brabant