De korte documentaires HONDS en DE CENTEN VAN KNEGSEL, gemaakt door Next-talenten Josefien van Kooten en Marieke Widlak, gaan tijdens het Nederlands Film Festival in première. Beide regisseurs zijn aanwezig voor een Q&A.

HONDS - Josefien van Kooten - 26 min.
In de spiegeling tussen mens en hond wordt de spanning tussen controle, liefde en machteloosheid in het leven zichtbaar. Hondenfluisteraar Ron staat mensen bij die problemen hebben met hun honden. Ze vertikken te luisteren, vertonen angstig gedrag, of zijn agressief en bijten. De honden natuurlijk, niet de baasjes - tenminste, dat zou je denken. Vaak blijken het namelijk juist de baasjes zelf die getraind moeten worden. Door de liefde voor hun dier vergeten mensen hun grenzen aan te geven. De oplossing? Ze moeten leren zich als een hond te gedragen. Deze tragikomische documentaire is geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie 2020 in de categorie Beste Korte Documentaire.

De Centen van Knegsel - Marieke Widlak - 25 min.
Al veertig jaar zamelen Mariekes grootouders samen met andere inwoners van Knegsel geld in voor Indiase priester Christopher Bara, zodat hij zijn arme leefgebied kan verbeteren. Opa en oma zijn intussen op leeftijd en vragen Marieke om het stokje over te nemen. Ze twijfelt. Is deze vorm van ontwikkelingshulp niet hopeloos uit de tijd? En belangrijker: is het eigenlijk wel effectief, of vooral eigenbelang?

Next is het film- / AV-talentontwikkelingsprogramma van TalentHub Brabant, dat wordt ondersteund door Natlab, BROET, Playgrounds, Submarine Channel, Herrie Film & TV, BredaPhoto, The Panics, AKV St. Joost, Kaboom, Cinesud, Filmfonds, Kunstloc en Provincie Noord-Brabant. 

meer info

Kunstloc Brabant Kunstloc Brabant

Kunstloc Brabant