Amira is geboren in Kenya en getogen in Deventer. Er was niets logischer dan schrijver worden, ook al heeft het wat omwegen gekost. En toen ze eenmaal scripts aan het schrijven was, bleek zelf regisseren een natuurlijk verlengstuk van haar passie voor verhalen vertellen. Ze regisseerde haar eigen films Kimya, Beti en Save It en werkt nu aan haar debuutfilm vanuit haar keukentafel op Heesterveld. Verder is ze deel geweest van de writersrooms achter series als Mocromaffia, Nood, Hockeyvaders, Sihame, en het nog te verschijnen Nemesis. Haar grootste doel in het leven is de volgende Paul Thomas Anderson worden, of Francis Ford Coppola. Om het even.

Tijdens deze interactieve mastertalk zal Amira meer vertellen over het schrijven voor series in een writers room en haar ervaringen tot nu toe. Filmmaker Loes Janssen zal Amira interviewen over deze reis, maar natuurlijk ben je vrij om zelf ook al je vragen aan Amira te stellen! Laat je inspireren door haar kennis en ervaringen en krijg meer inzicht in het schrijven voor series. We sluiten deze middag af met een borrel, het eerste drankje krijg je van ons!

Datum: 30 september

Tijd: 14:00 tot 16:00 uur

Locatie: Natlab/BROET, Eindhoven

Deze talk wordt mogelijk gemaakt door Netflix. Next Academy is onderdeel van Next Talent Program, ontwikkeld door Playgrounds en ondersteund door BROET, Natlab, St. Joost School for Art and Design, Herrie Film & TV, Submarine Channel, The Panics, BredaPhoto, Kaboom animation festival, Provincie Noord-Brabant, Nederlands Filmfonds en Netflix.

meer info & tickets