Tijdens Meet the Maker ontmoet je filmmakers, leer je alles over hun werk, zie je (fragmenten van) hun films en vraag je hen het hemd van het lijf.

Daphna Awadish is een Israëlische filmmaker en illustrator die in Amsterdam woont. Ze is gespecialiseerd in het maken van geanimeerde documentaires en werkt als onafhankelijk illustrator en animator. Haar laatste twee korte films 'Journey Birds' en 'Bear with Me' werden vertoond op vele internationale festivals en wonnen een aantal prijzen, zoals de Best Animation Award op het Jerusalem Film Festival en de Fantastic Award op het Stuttgart International Festival of Animated Film.


Daphna, die zelf in verschillende landen heeft gewoond, onderzoekt in haar werk de betekenis van 'thuis' en werkt momenteel aan een nieuwe geanimeerde documentaire, Swimming With Wings, een coproductie tussen Nederland en Israël.


Daphna is afgestudeerd aan de Bezalel Academy of Art and Design (BA) en aan AKV St. Joost Master Institute of Visual Cultures (MA). Ze was docent aan de afdeling animatie van de Willem De Kooning Academie in Rotterdam. Ook was ze een van de NEXT-talenten in 2021.


Deze Mastertalk is Engels gesproken.

 

Datum: 8 december

Tijd: 15:00 uur

Locatie: BROET in Natlab, Eindhoven

Tickets: €9,00 regulier & €7,00 studenten


 

Info & tickets