Elke laatste vrijdag van de maand organiseren BROET en Natlab een Mastertalk. Een professional uit het filmvak komt naar Eindhoven om ervaringen en kennis met jou te delen.

Els Vandevorst wordt ook wel 'de stille kracht van de Nederlandse filmwereld' (VPRO) en 'achter (internationale) topfilms' (Volkskrant) genoemd. Zonder producent komt er namelijk geen film: deze zoekt een passende regisseur of schrijver bij een (idee voor een) script, stelt de rest van de productieteam samen, regelt financiering en de hele logistiek van het maakproces, en is verantwoordelijk voor de uiteindelijke oplevering van een film. Een producent is dus van begin tot eind bij een film betrokken.

Topproducent Els Vandevorst komt 29 oktober in interviewvorm vertellen over haar indrukwekkende loopbaan en rol als partner in crime van o.a. Martin Koolhoven, Brian De Palma, Thomas Vinterberg en Lars von Trier. Ze produceerde indrukwekkende titels als Brimstone (die 6! Gouden Kalveren won), Oorlogswinter en Dogville. Haar meest recente productie, Bosnische Srebrenica-film Quo Vadis, Aida? sleepte zelfs een Oscarnominatie voor Beste Buitenlandse Film binnen.

Meer info en tickets Mastertalk

KONKAV CONNECTS: LUNCHDATES MET FILMPRODUCENTEN

Ben jij een producent-in-spe en wil je meer over het vak te weten komen? Of ben je regisseur en wil of dien je met een producent samen te werken?  In beide gevallen: schuif voorafgaand aan de Mastertalk van Els Vandevorst aan tijdens de lunchdates met producenten!

Ga 1-op-1 een broodje eten met twee producenten naar keuze, stel alle vragen die je hebt over het vak van een producent en over de samenwerking tussen een producent en een regisseur, of leg je eigen filmplan voor voor feedback.

Meer info en tickets Lunchdates