Voor de 3e maal op rij wordt tijdens documentairefestival DOCfeed de Doc Industry Day georganiseerd: een dag voor filmprofessionals om kennis en inspiratie op te doen en om elkaar te ontmoeten. Het thema dit jaar van DOCfeed en van de Doc Industry Day is Back to Basic. De Doc Industry Day gaat terug naar de basis, focust zich op het ambacht en het plezier van het documentaire maken. In het middagprogramma organiseert KONKAV speeddates met experts.

KONKAV connects: speeddates

Vergaar basiskennis op het gebied van filmfinanciering en distributie of ontmoet makers die werken vanuit een pure basishouding en ambacht. Meerdere fondsen, kennisinstellingen en producenten zullen aanwezig zijn om persoonlijke gesprekken van 10 minuten met je te voeren. Ontmoet op een informele manier verschillende regionale en landelijke experts die alles weten van werken vanuit de essentie.

Meer weten of deelnemen aan de speeddates? Laat het ons weten! Meld je voorafgaand aan en geef door met wie je in gesprek wilt. Je zult voor 2 gesprekken worden ingedeeld. Een week voorafgaand aan de speeddates ontvang je je gespreksschema. Vol = vol.

KONKAV connects: speeddates

Met de volgende experts kun je in gesprek tijdens de KONKAV-speeddates:

 1. Van Osch Films: Frank van Osch | Van Osch Films is het documentaireproductiebedrijf uit Den Bosch van filmmaker Frank Van Osch. Het bedrijf produceerde onder meer de succesvolle documentaire Boer Peer (regie: Daan Jongbloed) en het onlangs verschenen The Mother of Beauty (regie: Frank van Osch). Ga met Frank in gesprek over filmfinanciering en over inhoudelijk werken vanuit de essentie.
 2. Some Shorts: Wouter Jansen | Wouter Jansen heeft jarenlange ervaring in festivals en distributie. Hij werkte onder meer voor Go Short en richtte zijn eigen filmdistributiebedrijf Some Shorts op. Bij hem kan je terecht voor alle basiskennis over (korte)filmdistributie en (korte)filmfestivals.
 3. IWP Wildlife: Cees van Kempen | De producties van natuurfilmer Cees van Kempen gaan de hele wereld over. Hoe ga je om met de natuur als subject? Maar ook: hoe maak je films in eigen beheer, hoe regel je de financiering en hoe bereik je een internationaal publiek?
 4. NEWTON film: Ton van Zantvoort | NEWTON film produceert onafhankelijke creatieve documentaires met een sociaal-maatschappelijk karakter. Oprichter Ton van Zantvoort weet alles van het maken van een documentaire van begin tot eind. Vanaf 21 februari draait zijn film Schapenheld (eveneens openingsfilm van DOCfeed) in de bioscoop. Heb je een concrete vraag of een goed documentaireplan, leg het aan hem voor. Wie weet kan hij je helpen om het te realiseren.
 5. Brabant C: Joy Arpots | Brabant C is een investeringsfonds voor cultuur en creatieve industrie. Het fonds investeert in beeldbepalende, toonaangevende kunst- en cultuurprojecten met (inter)nationale kwaliteit en impact. Welke financieringsmogelijkheden biedt Brabant C voor (film)projecten?  
 6. Kunstloc Brabant: Luc Begas & Iduna v/d Ven | De Kunstbalie en bkkc fuseerden afgelopen jaar tot Kunstloc Brabant. Welke mogelijkheden voor (film)makers op het gebied van financiering en andere ondersteuning biedt Kunstloc? 
 7. Filmfonds: Suzanne van Voorst | Suzanne is filmconsulent documentaire bij het het Nederlands Filmfonds. Welke financieringsmogelijkheden biedt het Filmfonds?    
 8. Creative Europe: Emma O'hare | Stel al je vragen over Europese financiering en over trainingen die Creative Europe ondersteunt.   
 9. VERS: Sterre de Jong | Sterre de Jong is freelance producer voor documentaire en filmfestivals en werkt o.a. als coördinator voor VERS. VERS zet zich in voor film- en televisiemakers in Nederland die in de eerste tien jaar van hun carrière op zoek zijn naar uitbreiding van hun netwerk, verdieping en verbreding van kennis en profilering van hun werk binnen de AV-sector. Zo organiseren zij maandelijks de VERS Avond, zijn ze aanwezig op belangrijke branche-evenementen, publiceren zij artikelen en interviews online en in het VERS magazine en hosten zij ieder jaar de VERS Awards, waar prijzengeld aan nieuwe maker worden uitgereikt.      
 10. IDFA: Martijn te Pas | Martijn te Pas is senior programmer bij het IDFA. Waar wordt op gelet bij de ingestuurde films en bij het samenstellen van programma’s? Ga in gesprek met Martijn en kom er achter hoe documentaires voor het belangrijkste documentairefestival ter wereld worden geselecteerd.

meer informatie over de DID + ticket kopen

Janneke van Laar Janneke van Laar

Kunstloc Brabant