Imagine Film Festival 2019

Imagine Film Festival biedt in de hoofdstad in elf dagen zo’n vijftig speelfilms en vijfendertig korte films waarin het fantastische centraal staat. Naast het filmprogramma biedt het festival een divers randprogramma met masterclasses, workshops, virtual reality & gaming.

In het wetenschappelijke programma ‘Things to Come’ worden toekomstvisioenen van science-fiction films naast de ontwikkelingen in de wetenschap gelegd; waar ligt de grens tussen fictie en werkelijkheid?

Voor de echte horrorfans/slashers is het late-night programma ‘Slash-O-Rama’, waarbij er tot in de late uurtjes horror klassiekers worden vertoond.

In ‘Let’s talk about Sects’ wordt de invloed van sektes op de Amerikaanse filmproducties bekeken. Het festival zoomt in op de aard van sekten; waarom is het fantastische filmgenre en de cult rondom sektes zo’n goede match.

In het het programma New Stories in Virtual Reality & Gaming worden de grenzen tussen filmisch VR en gaming vervaagt en worden de spannende experimenten met VR gedemonstreerd.

 

 

Website

Suzanne Greftenhuis Suzanne Greftenhuis

Imagine Film Festival