Ook dit jaar organiseert Playgrounds tijdens The Art Department een tentoonstelling die in het teken staat van het schetsen en vinden van de juiste lijnen, het proces: SKETCHING – Into the mind of the artists. In fysieke vorm in het Klokgebouw, de festivallocatie en online. En dit jaar kun jouw werk opgenomen worden in de expo! En het beste nieuws - gratis entree voor de expo in het Klokgebouw!

Niets mooier dan bladeren door de schetsboeken van artiesten, en hun werkproces zien. Vaak vinden we de schets veel krachtiger dan het gepolijste eindresultaat. De tentoonstelling is een ode aan het proces van schetsen met werk van een aantal vooraanstaande artiesten en kunstenaars. , Met werk van onder meer John Nevarez (Coco), sculptor Erik Staub, Danar Worya (The last of us II), Bram Sels (Magic: The Gathering, Love, Death + Robots), Even Mehl Amundsen (Game of Thrones, Decade), Iris Compiet (Dark Crystal) en stop motion director Vera van Wolferen met sets uit haar Ultrakort-film Tourist Trap.
 
En dit jaar kun jij zelf ook deel uitmaken van deze tentoonstelling!
 
Dit is het vierde jaar dat we The Art Department organiseren. Elk jaar kwamen er zo’n 4.000 makers uit 25 landen bij elkaar. We ontmoetten elkaar, en zagen elkaars werk. Bladerden door schetsboeken, en bespraken elkaars portfolio’s.
Omdat we dit jaar tijdens deze exclusieve hybride editie van het festival slechts een beperkt aantal artiesten en creatievelingen kunnen ontmoeten, hebben we een manier bedacht op een andere manier met ons publiek in aanraking te komen.
 
We zijn op zoek naar time-lapse-video's van artiesten die aan het schetsen zijn. Omdat het allemaal om het proces draait ... Voor dit deel van de expo werken we samen met de ArtStation! ArtStation is niet alleen een geweldige portfoliosite, het geeft kunstenaars ook de mogelijkheid om hun proces af te breken en geeft niet alleen ruimte aan het eindresultaat, maar ook aan de kunst van het schetsen en experimenteren.
 
 
Hoe doe je mee
 
- Upload een time-lapse-video van max. 10 minuten waarin we je je nieuwste illustratie / character / wereld zien schetsen. Het online inschrijfformulier staat op 21 september live.
 
- Upload ook de time lapse-video in het kanaal Sketches op ArtStation met de hashtag #TADhybrid. Om te uploaden naar het Sketches-kanaal op ArtStation, tag je je werk met de categorie "Sketches" wanneer je je project uploadt.
 
- Deel een afbeelding van je time-lapse op je socials met de hashtag #TADhybrid en tag ArtStation en We Are Playgrounds
 
Ma 21 sept | Online applicatie opent 09:00 (CEST)
Vr 25 sept | Online applicatie sluit 00:00 (CEST)
Ma 28 sept | Aankondiging van geselecteerde time-lapses
 
 
 
Openingstijden Expo @Klokgebouw - gratis entree
 
Do 8 & vr 9 okt | 12.00-19.00 (CEST)
Za 10 & zo 11 okt | 12.00-17.00 uur (CEST)

Meer info