DOC+ masterclass filmfinanciering door Nienke Korthof

Fondsen, omroepen of heb je toch investeerders nodig om de begroting van je film rond te krijgen? Op 24 oktober vindt in LUX Nijmegen de tweede DOC+ masterclass plaats. Producente Nienke Korthof zal tijdens deze masterclass een inkijkje geven in de wereld van filmfinanciering. Wat komt er allemaal bij kijken?

Nienke Korthof studeerde in 2008 af als Master of Fine Arts aan AKV St. Joost. Sinds 2005 is zij werkzaam geweest als producent, curator en programmeur van o.a. Into The Great Wide Open, Interference – Kunst&Wetenschap, IFFB en Stichting IDFX. Van 2012 tot 2015 was Nienke werkzaam als uitvoerend producent bij Zuidenwind Filmproducties. In 2014 richtte ze samen met regisseur Willem Baptist het productiehuis Tangerine Tree op. Tangerine Tree stelt zich ten doel creatieve, prikkelende, auteurs gedreven films en projecten te produceren zonder onderscheid te maken in genre en zet zich in voor kruisbestuivingen op artistiek vlak en verwelkomt experiment en durf. Tangerine Tree werkt samen met jonge en gevestigde regisseurs, Nederlandse en buitenlandse omroepen, distributeurs, salesagents en impact producers. Films van Tangerine Tree hebben meerdere prijzen in de wacht gesleept en zijn vertoond op diverse film festivals zoals Berlijn, Vision de Reel, IDFA, IFFR, AFI Docs, Hot Docs, CPH: DOX, Thessaloniki en DOC NYC.

DOC+
Deze masterclass is onderdeel van het DOC+ talentontwikkelingstraject. DOC+ is een initiatief waar jonge filmtalenten de kans krijgen om een documentaire van 25 minuten te realiseren en waar meerdere publieke masterclasses worden georganiseerd. Het traject is een samenwerking tussen Omroep Gelderland, Docwerk, Van Osch Films en DOCfeed.

________________________________________________________________________

Waar: De masterclass vindt plaats in Zaal 6 in LUX Nijmegen, Mariënburg 38-39, 6511 PS Nijmegen
Wanneer: Zaterdag 24 oktober, beginnend om 14:00u
Ticket voor de masterclasses zijn hier te bestellen: Tickets
DOC+ organiseert zes openbare masterclasses. Je betaalt per masterclass €15,- of €60 voor een passe partout voor alle masterclasses!
- 10 oktober 2020 - Filmplanontwikkeling door Joost Seelen
- 24 oktober 2020 - (Film)financiering door Nienke Korthof
- 21 november 2020 - Regie door Ton van Zantvoort
- Produceren (n.n.b.)
- Montage (datum n.n.b.) - Door John Appel
- Impact & distributie (n.n.b.)
Voor meer informatie over DOC+ kun je kijken op de website https://www.docwerk.tv/docplus/ of neem contact op via glddoc@gld.nl of info@docwerk.tv.