Na een succesvolle eerste editie afgelopen jaar, organiseert het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie op donderdag 28 maart opnieuw Bring it on!. Op deze open dag brengen we de ontwerpende sector samen, vertelt directeur Syb Groeneveld over onze nieuwe plannen en gaan we in gesprek over ambities, ontwerpideeën en maatschappelijke impact.

Via publieke interviews met ondersteund ontwerptalent tonen we de kracht van ontwerp en de waarde van ontwerpend onderzoek. Ontwerpers, makers, talenten en instellingen laten zien wat de subsidie die zij ontvingen voor hen heeft betekend en samen bediscussiëren we nieuwe ontwikkelingen. In een afwisselend programma staan de thema's professionalisering, samenwerking en talentontwikkeling centraal. Ook lanceren we tijdens Bring it on! een aantal nieuwe open oproepen en regelingen. 

Een belangrijk onderdeel van Bring it on! zijn de speeddates met medewerkers van het Stimuleringsfonds en een aantal andere organisaties. 

datum: donderdag 28 maart 2019
tijd: 14.00 uur - 17.00 uur, borrel aansluitend 
locatie: Theater Rotterdam, Schouwburgplein 25, 3012 CL Rotterdam 
aanmelden: Meld je aan via ons aanmeldformulier.

programma 

14.30 Welkom door moderator Stephanie Afrifa

14.35 Vraaggesprek met directeur-bestuurder Syb Groeneveld over het afgelopen jaar en plannen voor de komende periode

14.45 Storytelling en Immerse\Interact: Joris van Ballegooijen (Stimuleringsfonds) licht de mogelijkheden toe 

Wat zijn de opties voor makers en verhalenvertellers bij het fonds? Digitale cultuur vermengt zich met vrijwel alle denkbare artistieke disciplines. In de basisregeling Digitale cultuur zien we dat voorstellen vaak vertrekken vanuit onderzoek naar technologie. Met Immerse\Interact en Literatuur op het Scherm bieden we ook ruimte aan de producties zelf. 

15.00 Duurzaamheid in de modesector: een gesprek met drie modeplatforms, FASHIONCLASHState of Fashion en M-ODE, en een modecollectief Das Leben am Haverkamp 

Dat de mode-industrie anders zou moeten functioneren, horen en lezen we inmiddels overal. Maar wat vinden ontwerpers en modeplatforms hiervan en wat is hun aanpak? Andrea Kristić, stafmedewerker Vormgeving, gaat in gesprek over duurzaamheid in de modesector. 

15.20 Interieur en interdisciplinariteit: ontwerper Siba Sahabi en adviseur Aslı Çiçek reflecteren over het vak

15.30 Samenwerken aan de zorg: een gesprek over opdrachtgeverschap met ontwerpers Nicky Liebregts & Manon van Hoeckel en Gijsbert van Herk (Humanitas) o.l.v. Jetske van Oosten (Stimuleringsfonds) 

15.45 Pauze

16.00 Experimenteren in werkplaatsen: wat is de waarde van samenwerking met een bedrijf, lab of industriële partner? 

16.15 Interview met drie ontwerptalenten die afgelopen jaar een werkbeurs ontvingen, o.a. Joana Chicau

16.35 Diversiteit en festivals: nieuwe festivalinitiatieven lichten hun programmering toe, zoals Brigitte van der Sande van Other Futures 2020 en Shirin Mirachor van Get Me - for today's activist 

16.50 Wrap-up met directeur-bestuurder Syb Groeneveld

17.00 Borrel, tot 18.30 

speeddates 
Een belangrijk onderdeel van Bring it on! zijn de speeddates met medewerkers van het Stimuleringsfonds en een aantal andere organisaties. Je kan in een speeddate alles vragen over subsidiemogelijkheden, fondsbeleid en natuurlijk ook jouw idee kort toetsen. De speeddates zijn niet bedoeld om je portfolio of een conceptaanvraag voor te leggen.

Blokkenschema voor speeddates: 
14.30-15.30 uur 
15.30-16.30 uur

meer informatie

Janneke van Laar Janneke van Laar

Kunstloc Brabant