Al meer dan 15 jaar toont Playgrounds kunstenaars, designers en filmmakers die de grenzen van hun discipline verleggen en dwars door genres heenlopen. Playgrounds is een platform voor de creatieve industrie, en ondersteunt creatieve professionals en studenten door kennis te delen en een internationaal netwerk te bieden in een jaarrondprogramma.

In BLEND focust Playgrounds zich op artiesten die de voorlopers zijn in motion design en post-digitaal beeld: een beeldcultuur die niet langer digitaal gedreven is, maar beweegt van analoog naar digitaal en weer terug. Tijdens BLEND staan de meest innovatieve makers op het gebied van post-digitaal beeld op het podium, makers die niet binnen een traditioneel hokje passen en mediums door elkaar heen gebruiken om hun verhaal te vertellen. Moeilijk te plaatsen in een kader en daarom juist vernieuwend.

Met een internationale line-up en gedragen door meer dan 15 jaar ervaring en netwerk, biedt BLEND een uniek programma in Nederland waar creatieve makers uit alle disciplines elkaar kunnen ontmoeten, inspireren en aanjagen.  

 

Tickets en meer info

Bevestigd voor dit visueel walhalla zijn onder andere:
 
Ngadi Smart (Ivoorkust)
Illustrator en fotograaf Ngadi Smart documenteert vanuit Afrikaans perspectief zwarte identiteit en deconstrueert bestaande normen voor schoonheid en ‘normaal’. Ze werkt binnen disciplines maar combineert de verschillende media ook. Ze fotografeerde voor onder andere CNN, Vogue Italia, Atmos Magazine, ID Magazine en illustreerde voor Eastpak, The Atlantic, Time Out London en The Guardian.

Lorenzo Fonda (I)
Multidisciplinair maker die bekend staat om zijn onconventionele manier van storytelling.  Bekend van de baanbrekende film ‘Megunica’, Muto, muziekvideos for Caribou, Scissor Sisters en commercials voor World AIDS Day, National Geographic and MTV.  

Ari Weinkle (USA)
Door fragmentatie van verschillende entiteiten als de menselijke figuur, typografie, geometrische en organische vormen, zoekt Weinkle voortdurend naar nieuwe en unieke combinaties van vormen, kleuren en patronen, waarbij hij verrassende juxtaposities creëert. Zijn werk is meestal experimenteel, vaak digitaal en meestal vreemd. Werkzaam voor NOWNESS, Johnny Walker, Apple en recent London Symphonic Orchestra. Weinkle spreekt voor het eerst in Nederland.

Tijdens BLEND is de gehele maand november ook de tentoonstelling ‘Post-digital heritage’ in de Grote Kerk in Breda. Deze tentoonstelling onderzoekt de ruimte van de kerk en haar mogelijke toekomstige functies. Hoe gaan we om met ruimtes die van functie veranderen, of helemaal uit ons bestaan verdwijnen, terwijl er digitaal compleet nieuwe ruimtes ontstaan die onze fysieke wereld beïnvloeden. Te zien is onder andere Nils Völker (D): Völker verandert alledaagse materialen in adembenemende volumineuze structuren en installaties. De lichte en fragiel ogende oppervlakken van zijn kunstwerken modelleert hij met behulp van elektronica en programmering: immateriële vormen veranderen in organische en golfachtige bewegingen. Zijn installaties zijn altijd site-specifiek.