Magazine Back

 • Het Eindhovense Veldkamp Produkties heeft regelmatig stagiar(e)s rondlopen. Hoe gaat het hen af? Waar zijn ze mee bezig? Het woord is aan hen. KONKAV trapt af met productieassistent David Ramsteijn.

   

  "Mijn naam is David Ramsteijn en ik studeer momenteel aan de NHTV in Breda, een school die deze week haar naam heeft veranderd in Breda University of Applied Sciences. Hier ben ik een derdejaarsstudent aan de opleiding International Media and Entertainment Management (IMEM). Hiervoor heb ik de opleidingen ICT-medewerker Netwerkbeheer en Marketing, Communicatie & Evenementen gevolgd. De combinatie van deze opleidingen geeft mij een breed perspectief op de verschillende aspecten van het bedrijfsleven. Ik geef graag mijn creatieve invulling aan een project, maar altijd met de marketingdoeleinden in gedachten. Naast mijn studie houd ik me veel bezig met het beheer van de socialmediapagina van de lokale sportclub waar ik bij zit. Ook film en edit ik het jaarlijkse Ninjakamp, waar zo’n 100 kinderen aan deelnemen.

  Mijn eerste drie weken bij Veldkamp Produkties had ik me niet beter kunnen voorstellen. In mijn eerste week kreeg ik meteen de bedrijfsauto mee om apparatuur op te halen, heb ik een figurantenoproep geplaatst en mocht ik op twee opnamedagen de cameraman ondersteunen als productieassistent. Als assistent zorg ik op de draaidagen voor het contact met de klant, ondersteun ik de crew, houd ik het tijdschema in de gaten, zorg ik dat alle documentatie op orde is en help ik waar nodig.

  Ik kijk er erg naar uit om in de komende tijd nog meer te leren over alle productieprocessen – bijvoorbeeld over de pre-productiefase, waarin je samen met een klant van een idee naar een concept werkt, maar ook wat er allemaal mogelijk is met het budget en de planning die erbij komt kijken. Ook kijk ik uit naar het werken op nieuwe locaties, want de diversiteit daarvan bevalt me goed.

  Het mooie van dit vak is dat je vaak op plekken komt waar je normaal niet kan komen. Dit kan bij een evenement zijn, op locatie bij een bedrijf of in een professionele opnamestudio. Elke locatie vereist weer andere vaardigheden en een ander plan van aanpak.

  Natuurlijk moet ik de post-productie niet vergeten. Als productieassistent ben ik zelf niet verantwoordelijk voor het editen, hoewel ik dit wel erg leuk vind om te doen. Mijn focus ligt meer op het ervoor zorgen dat het concept goed wordt vertaald naar beeld, zodat de klant en wij als bedrijf tevreden zijn met het eindresultaat.

  Ik had me geen beter stagebedrijf kunnen wensen dan Veldkamp Produkties. Alleen al het SX-gebouw bruist van de inspiratie en met zo’n leuk team om me heen verwacht ik hier een hele fijne tijd tegemoet te gaan en veel te leren."

  Verslag van een stage: David Ramsteijn (productieassistent bij Veldkamp Produkties)

Headlines

Tip de redactie

Cloudtag

Categorieen

Archief

Powered by BKKC