Magazine Back

 • De STRP Biënnale 2015 draait om het beeldscherm. Een goede reden voor KONKAV om de opening te bezoeken van het tiendaagse festival dat zich richt op kunst, experimentele technologie en electronische muziek.

  Bean Open Lab
  Na het openingswoord van STRP directeur Angelique Spaninks lanceert wethouder Staf Depla met trots het Bean Open Lab. Het lab is een samenwerking tussen Fontys Hogeschool ICT, Greenhouse Group en STRP en is bedoeld om op een innovatieve manier samenwerking tussen kunst, technologie en design te stimuleren. Het eerste project van Bean Open Lab is de Data Transform Installatie Nebula, die nog tot en met 29 maart te zien is in het Klokgebouw. De interactieve installatie laat je telkens kiezen tussen twee beelden op een scherm. Deze keuzes creëren een persoonlijke ster die je de ruimte in schiet waar jouw ster tussen de andere beweegt als een klein gekleurd bolletje tussen de andere bolletjes.

  Expositie
  Dan mag het publiek eindelijk de expositie SCREEN ON | NO SCREEN gaan bezoeken. De expo is een belangrijk onderdeel van het festival dat verder optredens, een danceprogramma, een conferentie en masterclasses op het programma heeft staan. De expostitie SCREEN ON | NO SCREEN dompelt je onder in een wereld van licht, geluid en beweging. Dat is lastig te vatten in woorden.

  Filmisch kunstwerk
  Een van de meest indrukwekkende kunstwerken is Mécaniques Discursives van de Belgische Fred Penelle en Yannick Jacquet. Een fantastische installatie waar je uren naar kunt kijken, zoveel gebeurt er. Een met grote precisie in elkaar gezet mechaniek toont connecties en routes. Als een non-lineair sprookje ontrafelen zich ontelbare verhalen. Hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet. De combinatie van op papier gedrukte linosnedes, projecties en de muur waarop het werk te zien is, zorgen voor een unieke droomwereld. In de korte vimeodocumentaire bovenaan deze blog, kun je zien hoe de kunstenaars te werk gaan. Maar beter nog is het om het werk live te gaan bewonderen op STRP 2015.

  Voor tickets en meer informatie check www.strp.nl

  Foto: Detail Mécaniques Discursives

  STRP Biënnale geopend

Headlines

Tip de redactie

Cloudtag

Categorieen

Archief

Powered by BKKC