Magazine Back

  • Rabbit and Deer van Péter Vácz werd vertoond in 63 landen op meer dan 300 festivals en won meer dan 120 awards. Een bijzondere prestatie!

    Creativiteit is iets onuitputtelijks. Het resulteert in een webwereld vol prachtige scheppingen. Alles laten zien is helaas onmogelijk, dus pikt KONKAV er voor jou met alle liefde de mooiste dingen uit.

    Rabbit and Deer is de afstudeerfilm van Péter Vácz die studeerde aan MOME Anim in Boedapest, Hongarije. Het is een charmante, korte animatiefilm over de vriendschap tussen twee schattige personages wier eigenaardige dilemma leidt tot een bitterzoet einde. De film, met zijn visuele en emotionele complexiteit , is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

    Het idee was om verschillende animatietechnieken te gebruiken om het verhaal van Rabbit en Deer te vertellen. De tegenstrijdigheid van de eenvoudige handgetekende en de rijke driedimensionale poppenanimatiefilm technieken illustreren op een mooie manier de radicaal veranderde levenssituatie. Ondanks de kloof tussen de twee dimensies lukt het Rabbit en Deer - met vindingrijkheid, geduld en bovenal liefde - hun relatie te redden.

    Lees ook de interessante Making of Rabbit and Deer.

Headlines

Tip de redactie

Cloudtag

Categorieen

Archief

Powered by BKKC