Magazine Back

  • Vorige week organiseerde AKV|St. Joost een netwerkdag waarbij onder andere examenstudenten animatie hun afstudeerfilm pitchten. KONKAV was erbij.

    Aan de hand van storyboards, experimenten en moodboards gingen de 4dejaars animatie studenten dieper in op hun afstudeerproject. Ik was er namens KONKAV bij. En natuurlijk werd ik nieuwsgierig. Een tipje van de sluiter doet me nu al uitkijken naar het eindresultaat. Naar de animatie Pepe Luu voor kinderen van Valerie Chang bijvoorbeeld. Een concept dat ze het liefste wil uitwerken tot een serie. Ook het concept van Joanne van der Weg deed naar meer verlangen: een film over braille en blind zijn. Boudewijn Krielaars keeps it old fashioned  en is van plan een stop motion animatie te maken waarin hij zijn obsessie voor analoge objecten verwerkt. Een impressie van zijn werk vind je hier. Lars Giessen maakt een gecombineerde 2D/3D-animatie over de Eerste Wereldoorlog. Zijn eerste sfeerimpressie  tonen een beklemmende en grimmige toon. Een fragment vind je hierboven. Ook Jeroen Hoogaars valt op in de pitches door een samenwerking met een danser en muzikant, een combinatie van 3D animaite, live action en motion tracking. Over deze samenwerking vertelt Jeroen later meer op KONKAV.

    Opvallend in alle pitches is dat studenten heel graag zouden samenwerken met studenten en professionals gespecialiseerd in sounddesign, soundscaping en/of compositie en voor dat deel van hun film hulp zoeken. Dus ook via KONKAV! Studeer je sounddesign en zoek je een afstudeeropdracht? Meld je dan bij Leon van Rooij, lhj.vanrooij@avans.nl

     

     

Headlines

Tip de redactie

Cloudtag

Categorieen

Archief

Powered by BKKC