Magazine Back

 • Op KONKAV zijn ruim 500 KONKAV’ers te vinden, die zich professioneel met film en av bezig houden. In deze rubriek stellen we de nieuwste loot aan de telg aan je voor! Vandaag is het podium voor Felicity en Willem van Studio Fillem.

  • Naam: Felicity de Hart en Willem van den Boomen
  • Leeftijd: 23 en 22 jaar
  • Opleiding: Animatie, AKV|St.Joost

  Als je jezelf op een feestje voorstelt, wat zeg je dan wat je voor beroep doet?
  Felicity: Ik heb een eigen animatiestudio samen met Willem. We maken filmpjes voor bedrijven.
  Willem: Ik vertel inderdaad ook dat ik samen met een vriendin animatiefilms maak. Als mensen dan meer uitleg nodig hebben, laat ik vaak ook een animatie zien zodat mensen een beter beeld kunnen krijgen waar de animaties voor inzetbaar kunnen zijn.

  En wat doe je echt?
  Felicity: Samen met Willem maken wij handgemaakte animaties voor bedrijven. Wij werken het liefst met de stopmotion-techniek.
  Willem: Als we in een productie zitten, zijn wij een groot gedeelte van de tijd bezig met het maken van props die we vervolgens in stopmotion animeren. Eigenlijk zijn we dan gewoon heel de dag aan het knutselen.

  Omschrijf je werk in drie woorden.
  Stop-Motion, Handgemaakt, Fris

  Maak je voornamelijk werk in opdracht of vrij werk?
  Op dit moment zijn we vooral bezig met werk in opdracht te maken. In de toekomst willen we natuurlijk wel ook meer vrij werk gaan maken. We hebben ideeën genoeg, nu alleen nog tijd en geld.

  Waar kunnen we je van kennen?
  Wij hebben allebei op het AKV|St.Joost gezeten. Wij hebben onder andere animaties gemaakt voor Het Klooster Breda en Cinekid.

  Wat heb je gemaakt waar je het meest trots op bent?
  Wij zijn het meest trots op onze afstudeerfilms. We hebben er voor gekozen om beide onze eigen film te maken, zodat we uiteindelijk twee films naar buiten konden brengen onder de naam van Studio Fillem. We hebben tijdens het afstuderen wel veel samengewerkt aan onze films. Aan het eind van het jaar op de eindexpositie van het AKV|St.Joost hebben we alleen maar goede reacties gehad op onze films. Als je dan zo lang aan een project hebt gewerkt is het fijn om te zien dat je film goed wordt ontvangen bij je publiek.

  Wat is het meest lelijke wat je ooit hebt gemaakt?
  Felicity: Ik heb in het begin van mijn opleiding een stopmotion-animatie gemaakt, omdat ik wilde kijken hoe deze techniek werkte. Het ging over een mannetje dat na het eten van een gerecht gaat spacen in de ruimte. Als ik nu het resultaat terugzie, vind ik het echt verschrikkelijk! Desondanks heb ik toen wel ontdekt dat ik de stopmotion-techniek erg interessant vind.
  Willem: In ons tweede jaar moesten wij allerlei animatietechnieken onderzoeken. Dus ook 3D-computeranimatie. Laten we zeggen dat dit niet bepaald mijn sterkste punt was. Uiteindelijk heb ik met heel veel moeite een blauw monstertje kunnen modellen, die overigens vol fouten zat. Na twee herkansingen heb ik gelukkig wel de studiepunten gekregen die eraan verbonden zaten, maar wel het advies gekregen niet te veel met 3D te gaan doen.

  Wat wil je echt nog een keer maken?
  We zouden heel graag een keer een stopmotion-animatie maken voor Ultrakort.

  Wie of wat is je grootste inspiratiebron?
  Felicity: Ik haal mijn inspiratie uit verschillende animaties. Een echte inspiratiebron heb ik niet. Maar als ik iemand moet opnoemen, dan Willem uiteraard!
  Willem: Tiny Inventions, Studio Flox, Kirsten Lepore en Felicity natuurlijk!

  Waar sta je nu en waar liggen nog ambities?
  Op dit moment zijn wij net begonnen met onze studio. Hier willen we graag in doorgroeien, zodat het uiteindelijk een goedlopend bedrijf is. Naast commercieel werk willen we ook wat meer vrij werk gaan maken, zodat ons werk niet puur commercieel is. Uiteindelijk hebben wij beide ook de ambitie om ooit voor de klas te komen staan als animatiedocent.

  Waarom heb je een profiel aangemaakt op KONKAV?
  Het lijkt ons leuk om in contact te komen met andere animatiestudio’s. Daarnaast zijn wij graag op de hoogte van wat er allemaal gebeurt in de animatiewereld.

  Jouw motto?
  Felicity: Kies een leuke baan en je hoeft nooit meer te werken.
  Willem: Als je uit de pas loopt, maak je het mooiste ritme.

  Nieuwe KONKAV'er: Studio Fillem

Headlines

Tip de redactie

Cloudtag

Categorieen

Archief

Powered by BKKC