Magazine Back

 • Op KONKAV zijn ruim 500 KONKAV’ers te vinden, die zich professioneel met film en av bezig houden. In deze rubriek stellen we de nieuwste loot aan de telg aan je voor! Vandaag is het podium voor Niek Pennings.

  • Naam: Niek Pennings
  • Leeftijd: 40 jaar
  • Opleiding: MBO Sint Lucas

  Als je jezelf op een feestje voorstelt, wat zeg je dan wat je voor beroep doet?
  Ik heb een videobedrijf, ben filmmaker.

  En wat doe je echt?
  Dat doe ik ook echt. Heb m’n eigen productiebedrijf en doe zelf vooral camerawerk (mijn grote passie), D.O.P. en editing. In grote producties werk ik vaak met een regisseur, een goede vriend van me. Die combinatie werkt erg lekker!

  Omschrijf je werk in drie woorden.
  filmisch, authentiek, divers

  Maak je voornamelijk werk in opdracht of vrij werk?
  Ik maak veel werk in opdracht, maar ben ook veel bezig met eigen ideeën en concepten voor tv-programma’s, docu’s en korte films.

  Waar kunnen we je van kennen?
  Mogelijk van een landelijke tv-commercial die ik samen met een vriend heb gemaakt in 2012. Ben Saunders met Aliyah in een supermarkt omgetoverd tot discotheek.

  Wat heb je gemaakt waar je het meest trots op bent?
  Als het gaat om ‘proces’ is dat de commercial (met Ben saunders) voor Brand Loyalty. Ik, samen met een vriend van me, hebben deze hele productie van concept tot aan post zelf in de hand gehad. Op de draaidag liepen er zo’n 30 man op de set en dat was toch wel een kick! Als  resultaat ben ik het meest trots op een documentaire, waar ik camera en editing voor heb  gedaan, over de huidziekte E.B. Dit waren heftige draaidagen en de productie heeft zo’n 2 jaar geduurd, maar het is een zeer aangrijpende film geworden.

  Wat is het meest lelijke wat je ooit hebt gemaakt?
  Een korte film die ik in 1997 (half) heb gemaakt. Er was uiteraard geen budget, amper geld voor eten, maar wat de film uiteindelijk echt slecht heeft gemaakt was het geniale idee om zelf te gaan acteren. Uiteindelijk liepen acteurs weg omdat er te lange dagen werden gemaakt en dus is ook nooit afgemaakt. Maar ook als halve film, was dat toch wel ‘t meest beroerde dat ik ooit heb gemaakt.

  Wat wil je echt nog een keer maken?
  Een speelfilm of docu die mensen raakt. Denk dat dat mijn grote doel is met film: mensen ontroeren en laten nadenken.

  Wie of wat is je grootste inspiratiebron?
  Mensen.

  Waar sta je nu en waar liggen nog ambities?
  Ik zit nu op het punt dat ik vooral in opdracht veel films produceer. Dat is super leuk, maar wil meer mijn eigen ding gaan doen. Meer maatschappelijk gerelateerde documentaires, meer verhalen die raken. Heb geen ambitie een groot bedrijf te hebben of veel geld te verdienen, maar vooral mijn passie te volgen: mooie films maken waar mensen iets van leren en iets bij voelen.

  Waarom heb je een profiel aangemaakt op KONKAV?
  Ik liep er tegenaan en dacht; ‘He wat leuk, een Brabants netwerk’. Ik werk nu te weinig met Brabanders en dat zijn toch wel de leukste mensen om mee te werken!

  Jouw motto?
  Blijf gewoon lekker jezelf en volg je hart.

  Nieuwe KONKAV'er: Niek Pennings

Headlines

Tip de redactie

Cloudtag

Categorieen

Archief

Powered by BKKC