Magazine Back

 • Op KONKAV zijn ruim 500 KONKAV’ers te vinden, die zich professioneel met film en av bezig houden. In deze rubriek stellen we de nieuwste loot aan de telg aan je voor! Vandaag is het podium voor Martine Grol.

  • Naam: Martine Grol
  • Leeftijd: 37 jaar
  • Opleiding: NHTV, Internationale Hogeschool Breda

  Als je jezelf op een feestje voorstelt, wat zeg je dan wat je voor beroep doet?

  “Ik maak filmpjes”, zeg ik als ik even niet al te serieus ben. Dan vragen ze ‘wat voor een filmpjes?’ en dan zeg ik: “Met mensen?!”. Maar over het algemeen zeg ik: “Ik heb een videoproductiebedrijf”.

  En wat doe je echt?

  Ik ben producer en camerajournalist. Samen met mijn collega’s uit de TV-wereld en stagiairs, maak ik bedrijfsfilms, animatiefilms en webvideo’s. Daarnaast geef ik workshops Filmen en monteren met je smartphone aan bedrijven en instellingen.

  Omschrijf je werk in drie woorden.

  Ik doe er lekker vier: Produceren, regisseren, camjo-en en ondernemen.

  Maak je voornamelijk werk in opdracht of vrij werk?

  Ik maak in principe alleen films in opdracht, maar ik ben al een tijdje bezig met een online platform waarbij animatie een grote rol speelt en een documentaire, genaamd: Hart Op Zoek, waarbij ik dadelijk hard op zoek ga naar sponsoren.

  Waar kunnen we je van kennen?

  Van events waarop ik spreek of van social media. Mijn kanalen houd ik goed bij, omdat ik veel opdrachten via social media krijg.

  Wat heb je gemaakt waar je het meest trots op bent?

  Ik ben op veel projecten trots, anders zou het niet goed zijn denk ik, maar het meest trots ben ik op de veelzijdigheid aan de projecten die we aanleveren, als full service videoproductiebedrijf. De ene keer is het een 3D animatiefilm, dan een corporate film en dan weer een commercial of een combi van dit alles. Dat maakt het werk ook lekker afwisselend.

  Wat is het meest lelijke wat je ooit hebt gemaakt?

  Dat was een film van bestaand amateurmateriaal van een klant. De klant vond het geweldig, ik vond het vreselijk en tijdrovend. Soms kun je beter nee zeggen, was mijn conclusie.

  Wat wil je echt nog een keer maken?

  Ik wil heel graag documentaires of online programma’s maken, die maatschappelijk iets kunnen bewerkstelligen.

  Wie of wat is je grootste inspiratiebron?

  Mijn ouders. Ik wist al van jongs af aan, dat ik wilde ondernemen, maar ik wist niet waarmee. Zij hadden een vijf sterren camping en hebben mij veel geleerd over ondernemen als vak. Je kunt nog zo goed zijn in je beroep, maar dat wil niet zeggen dat je er ook van kunt rondkomen. Ik ken hier helaas veel voorbeelden van. Het is ook voor mij ieder jaar weer spannend, of het weer lukt. Gelukkig is het harde werken en ondernemen mij met de paplepel ingegoten, maar ik wilde het wel persé allemaal zelf doen, zonder hulp van hen, en dat is gelukt. Hetgeen me het meeste is bijgebleven is een quote van mijn moeder toen ik nog jong was: “Martine, wat je via de voordeur aan klanten weggeeft, komt via de achterdeur weer terug.” En dat klopt.

  Waar sta je nu en waar liggen nog ambities?

  Ik sta stevig. ;-) Ik heb gelukkig de luxe dat ik vaste klanten heb, die aan het einde van ieder jaar massaal bestellen voor het jaar erop. Dat is geruststellend. Wel moet je daar uiteraard voorzichtig mee omgaan en er nog steeds hard voor werken, want je bent zo goed als je laatste film. In de toekomst zou ik graag meer animatiefilms, docu’s en online programma’s willen maken en wellicht met een compagnon willen werken.

  Waarom heb je een profiel aangemaakt op KONKAV?

  Ik wil graag op de hoogte blijven van de laatste ins and outs in het vak en ik vind het leuk om te zien wat andere videomatties maken. Je kunt veel van elkaar leren.

  Jouw motto?

  If you do what you always did, you get what you always got. Oftewel: Als je wilt groeien, moet je blijven bloeien, stilstaan is achteruitgang.

  Nieuwe KONKAV'er: Martine Grol Nieuwe KONKAV'er: Martine Grol

Headlines

Tip de redactie

Cloudtag

Categorieen

Archief

Powered by BKKC