Magazine Back

 • Op KONKAV zijn ruim 500 KONKAV’ers te vinden, die zich professioneel met film en av bezig houden. In deze rubriek stellen we de nieuwste loot aan de telg aan je voor! Vandaag is het podium voor Kevin Kessels.

  • Naam: Kevin Kessels
  • Leeftijd: 24
  • Opleiding: net afgestudeerd van de kunstacademie AKV|St. Joost - Breda (fictie)

  Als je jezelf op een feestje voorstelt, wat zeg je dan wat je voor beroep doet?

  …ik maak films, tekeningen en muziek.

  En wat doe je echt?

  Ik ben een multidisciplinaire beeldmaker met de nadruk op film. Ik maak illustraties (fineliner), kan grafisch ontwerpen (zoals logo’s en huisstijlen) en videocontent maken voor wat dan ook. Het nieuwste wat er bij is gekomen is muziek (producen), een hobby waar ik wel potentie in zie.

  Omschrijf je werk in drie woorden.

  Duister, melancholisch, spiritueel.

  Maak je voornamelijk werk in opdracht of vrij werk?

  Voornamelijk vrij werk. Ik wil mijn portfolio uitbreiden met werk waar mijn hart ligt en in de tussentijd met commerciële opdrachten bijverdienen. Uiteindelijk streef ik naar werk waar ik 100% artistieke vrijheid (en een budget) bij heb; het maken van je eigen film.

  Waar kunnen we je van kennen?

  Ik heb nog niet zodanig een naam opgebouwd waardoor de kans dat je me ergens van kent groot is.

  Wat heb je gemaakt waar je het meest trots op bent?

  Mijn afstudeerfilm Alma. Een duistere drama/coming-of-age film over een meisje die levenslang verwaarloosd is en haar ouders besluit te verlaten. Maar voor haar vertrek een laatste bezoek brengt bij haar moeder in het ziekenhuis.

  Een jaartje hiervoor had ik nooit van mezelf verwacht dat ik mijn afstudeerfilm zo groot heb kunnen aanpakken. Voor een studentenfilm was Alma een vrij grote en ingewikkelde productie. Mijn script zorgde voor een hoop communicatieve, spelregie en vooral productionele uitdagingen. Er waren in totaal rond de 14 locaties en er moesten veel props geregeld worden.

  De crew en cast bestond in totaal uit 40 mensen, deels professioneel dus zij tilden de film nog een niveau hoger. Ik had eigenlijk teveel hooi op mijn vork genomen. Ik was niet alleen schrijver en regisseur, maar ook art director, producent, editor en heb zelfs de soundtrack van mijn eigen film gemaakt. Zo hoort het eigenlijk niet te gaan, maar ik ben blij dat ik mezelf in het duister heb gegooid en risico’s heb genomen, want ik heb ontzettend veel ontwikkelingen doorgemaakt.

  Het was was een hele zware periode, maar ik kan eerlijk zeggen dat ik het meeste uit mijn afstudeerperiode heb kunnen halen. Elke kleine productionele overwinning was weer een stap dichterbij het eindresultaat. En langzaam maar zeker zie je dan je verhaal tot leven komen, een grotere voldoening kan ik me niet voorstellen.

  Wat is het meest lelijke wat je ooit hebt gemaakt?

  Er zijn zoveel lelijke dingen die ik gemaakt heb, maar dan hebben we het over onaffe experimenten die ik bijvoorbeeld op school heb gemaakt. Dat kan ik eigenlijk niet meetellen. Maar goed, als je terugblikt naar oudere werk zie je steeds meer dingen die beter kunnen. En dat is maar goed ook, want dan weet je in ieder geval dat je ontwikkeling maakt in je makerschap.

  Wat wil je echt nog een keer maken?

  Ok, als ik even mag dromen… Ik wil een fantasy-filmreeks maken, vergelijkbaar met de schaal van MCU en Star Wars. Het zijn onschuldige verhalen die ik als kind had bedacht en inmiddels uitgebreid zijn tot duistere en gewelddadige verhalen van apocalyptische taferelen. Denk aan bijvoorbeeld aan Lars von Trier vs. Lord of the Rings; extreem voorbeeldje, maar mooi combo toch?

  Wie of wat is je grootste inspiratiebron?

  Momenteel is Denis Villeneuve mijn grootste voorbeeld. In zijn werk komen vaak de duistere kanten van de menselijke psyche omhoog, zoals in Prisoners of Sicario. Ook lijden zijn films niet onder het feit dat het big budget is, dus dat het visuele aspect het inhoudelijke niet onderdrukt (Blade Runner 2049). Er is altijd een goeie balans tussen character development, story en visuals.

  Waar sta je nu en waar liggen nog ambities?

  Ik ben net afgestudeerd en heb een onderneming gestart als freelance vormgever (film/illustratie). In de tussentijd wil ik graag nog meer set ervaring op doen en ga ik in mijn vrije tijd ideeën uitwerken voor toekomstige fictie-films, waarschijnlijk duistere art-house.

  Waarom heb je een profiel aangemaakt op KONKAV?

  Ik ben altijd op zoek naar mensen waarvoor ik iets kan betekenen en andersom. Het is waardevol om nieuwe mensen te blijven ontmoeten, beetje sparren, tot nieuwe ideeën komen en elkaar te inspireren/motiveren.

  Jouw motto?

  Ik doe niet aan motto’s. Maar weet wat je wil en als het goed voelt, doe het. …En als het niet goed voelt, doe het dan alsnog. Gooi jezelf in het diepe, dat heeft bij mij tot nu toe gewerkt.

  Bekijk het profiel van Kevin Kessels >

  Nieuwe KONKAV'er: Kevin Kessels

Headlines

Tip de redactie

Cloudtag

Categorieen

Archief

Powered by BKKC