Magazine Back

 • Op KONKAV zijn ruim 500 KONKAV’ers te vinden, die zich professioneel met film en av bezig houden. In deze rubriek stellen we de nieuwste loot aan de telg aan je voor! Vandaag is het podium voor Jos Meijers.

   

  • Naam: Jos Meijers

  • Leeftijd: 34

  • Opleiding: Bachelor Audiovisuele Vormgeving - AKV St.Joost (cum laude), Master Animatie - AKV St.Joost (cum laude)

   

  Als je jezelf op een feestje voorstelt, wat zeg je dan wat je voor beroep doet?

  “Ik ben filmmaker.”

  - “Oh, leuk..”

  “Ja, dat vind ik ook!”

  En wat doe je echt?

  Ik schrijf en teken, regisseer, animeer, musiceer, produceer, ik ontwerp en mix geluid, ik edit, composite, ik experimenteer en ik reflecteer.

  Omschrijf je werk in drie woorden.

  gelaagd - atmosferisch - experiment

  Maak je voornamelijk werk in opdracht of vrij werk?

  Voornamelijk vrij werk, omdat ik graag experimenteer, maar gaandeweg ben ik steeds meer opdrachten gaan doen met een zekere artistieke vrijheid.

  Waar kunnen we je van kennen?

  Sja, m’n naam staat op redelijk wat aftitelingen… misschien heb je eens een korte film van me gezien, online of op een festival, óf misschien heb je me een keer op een podium zien staan als gitarist van de band OBIA.

  Wat heb je gemaakt waar je het meest trots op bent?

  Mijn dochter :)

  En als ik kijk naar mijn werk vind ik het moeilijk kiezen, omdat ik telkens probeer een andere vorm te gebruiken. Laat ik zeggen dat ik heel blij ben met mijn meest recente werk “Fu-Go”. Het is een installatie die de toeschouwer omringt met vier levensgrote schermen en quadrafonisch geluid, waarin live-action film, dans en animatie samenkomen als een fysieke, ruimtelijke filmervaring.

  Wat is het meest lelijke wat je ooit hebt gemaakt?

  Ik heb een aantal video’s gemonteerd voor een bekend sieradenmerk; ik moet er altijd een klein beetje om lachen, want de doelgroep van die video’s zullen waarschijnlijk niet snel mijn vrije werk zien en de doelgroep van mijn vrije werk zal waarschijnlijk die video’s nooit zien.

  Wat wil je echt nog een keer maken?

  Eigenlijk een hoop dingen, maar iets concreets: een enge film die zonder monsters, spoken of de bekende schrikmomenten tóch onder je huid kruipt.

  Wie of wat is je grootste inspiratiebron?

  Fantastische regisseurs (zoals Michelangelo Antonioni, Andrej Tarkovski, de gebroeders Dardenne, Michaël Haneke, Stanley Kubrick, Hayao Miyazaki, Steve McQueen, Paul Thomas Anderson, Gaspar Noé en Nicolas Winding Refn), maar ook beeldend kunstenaars (zoals Olafur Eliasson, Gerhard Richter, Ryoji Ikeda, Giorgio Morandi, Mark Rothko), dans, schrijvers en heel veel muziek! Telkens wanneer ik iets zie of hoor (een film, muziek, een tekening) en het raakt me, dan krijg ik altijd meteen zin om zelf ook weer aan de slag te gaan en dingen te maken.

  Vrienden die bezig zijn met mooie artistieke projecten zijn trouwens ook altijd een grote inspiratiebron!

  Waar sta je nu en waar liggen nog ambities?

  In de tijd dat ik werkzaam ben geweest, als onafhankelijk filmmaker, freelancer en docent, heb ik al behoorlijk wat ervaring opgedaan op veel verschillende vlakken. Ik heb al flink wat geëxperimenteerd met het medium film, maar ik ben me er altijd van bewust dat er nog zoveel meer valt te ontdekken en te doen met het toch relatief jonge medium film. En dat ontdekken is precies wat ik zo tof vind!

  Waarom heb je een profiel aangemaakt op KONKAV?

  Om in contact te komen met mensen die iets kunnen hebben aan mijn expertise en vaardigheden én om mensen te vinden waar ik zélf iets aan kan hebben voor toekomstige plannen; kortom: netwerk.

  Jouw motto?

  Een quote die ik altijd erg mooi en bruikbaar vind: “Begin anywhere.” (John Cage)

Headlines

Tip de redactie

Cloudtag

Categorieen

Archief

Powered by BKKC