Magazine Back

 • Op KONKAV zijn ruim 500 KONKAV’ers te vinden, die zich professioneel met film en av bezig houden. In deze rubriek stellen we de nieuwste loot aan de telg aan je voor! Vandaag is het podium voor Frank van Valderen.

  • Naam: Frank Van Valderen
  • Leeftijd: 35
  • Opleiding: Autonoom Beeldende Kunst Maastricht

  Als je jezelf op een feestje voorstelt, wat zeg je dan wat je voor beroep doet?

  Filmmaker.

  En wat doe je echt?

  Editor, regisseur, documentairemaker, camera en boom operator.

  Omschrijf je werk in drie woorden.

  Film, surrealisme en geluid.

  Maak je voornamelijk werk in opdracht of vrij werk?

  Beiden, hoewel mijn focus op dit moment bij commercieel werk licht. Dit om mijn bedrijf gezond te maken en om een nog betere vakman te worden. Het meeste leer je door heel veel te doen.

  Waar kunnen we je van kennen?

  Werk wat ik gemaakt heb in samenwerking met Docwerk en Videopower.

  Wat heb je gemaakt waar je het meest trots op bent?

  De korte film: De kamer van morgen.

  Wat is het meest lelijke wat je ooit hebt gemaakt?

  In 2016 wilde ik verder gaan met film. Al mijn filmwerk van 2007 en 2008 was ronduit slordig. Het miste focus, rust, concentratie en diepte. Dankzij mijn stage bij Docwerk heb ik opnieuw leren kijken. (Frank maakte hier het portret Addergebroed, red.)

  Wat wil je echt nog een keer maken?

  Waar ik echt verder mee wil gaan is documentaire. Op dit moment ben ik bezig samen met Antonis Antopoulus en videopower met het maken van een documentaire over het Landbouwbelang, een van de grootste kraakpanden in Nederland .  

  Wie of wat is je grootste inspiratiebron?

  David Lynch. Hoewel Eraserhead een van mijn lievelingsfilms is, is het niet vanwege de films, schilderkunst of muziek die hij maakt. Het is de manier waarop hij werkt. Transcendente meditatie om zo het ego te verlossen van alles wat niet relevant is. Ik merk dat dat voor mij ook werkt.

  Waar sta je nu en waar liggen nog ambities?

  Op dit moment heb ik een eigen bedrijf genaamd videocore.nl. Ik ben op zoek naar ruimte om investeringen te doen. Daarnaast ben ik op zoek naar interessante samenwerkingen of projecten. In de toekomst wil ik verder gaan met mijn speelfilm, Het hart van de wereld.  

  Waarom heb je een profiel aangemaakt op KONKAV?

  Ik vindt het belangrijk om contact te hebben met gelijkgestemde mensen. Ik denk dat KONKAV een aantal interessante events en een mooie poel van creatief talent heeft. Zo heb ik erg genoten van het laatste AV-diner wat bij mijn oude stageplek was.

  Jouw motto?

  Integriteit en creativiteit. 

  Nieuwe KONKAV'er: Frank van Valderen

Headlines

Tip de redactie

Cloudtag

Categorieen

Archief

Powered by BKKC