Magazine Back

 • Na een week lang ploeteren, gaan de films van de deelnemers aan het One Week Filmproject van platform Nieuwe Filmers deze vrijdag in première! Tijdens het Nieuwe Filmers Festival in Theater aan de Parade te Den Bosch.

  One Week Filmproject

  Vijf teams van een nieuwe generatie filmmakers maakten tijdens het One Week Filmproject van 10 t/m 14 augustus jl. ieder een korte film van script tot eindmontage rondom het thema ‘Kunstmatig’. Naast dit thema kregen de vijf teams dit jaar de opdracht mee de interactie met een levend dier op te zoeken. Maar binnen deze kaders konden de filmmakers helemaal los gaan.

  De vijf teams geven elk een eigen interpretatie aan dit thema. Bovendien zoekt het ene team letterlijk de interactie op met een levend dier en het andere team gaat hier figuurlijk en subtiel op in. Ook wat betreft genres verschillen de films van elkaar, zo kunnen we dit jaar genieten van actie, martial arts maar ook van drama. Wel kozen bijna alle teams voor een komisch vleugje.

  De vijf teams waren erg divers. De teams bestonden uit 10 tot 35 makers per team uit heel Nederland met wisselende achtergrond. Van kunstacademie tot filmopleiding, student, vers afgestudeerd of juist nog de ambitie om te gaan studeren. Maar allemaal hebben ze er alles uitgehaald, geëxperimenteerd en zich ontwikkeld.

  Dat willen de initiatiefnemers van Nieuwe Filmers met deze week, waarin samen creëren centraal staat, ook bereiken.

  Nieuwe Filmers platform

  Het Bossche platform is ontstaan uit een reeks filmavonden tussen 2010 en 2013 waar korte films van beginnende regisseurs werden vertoond. Vanaf 2014 is het platform gegroeid en worden er diverse activiteiten georganiseerd. Zoals het One Week Filmproject, Filmcafés en het Nieuwe Filmers Festival. Hiermee wil het platform kennis delen, ontmoetingen mogelijk maken, films en makers presenteren, samenwerking bevorderen en een podium bieden aan een jonge en nieuwe generatie filmmakers in Den Bosch en daarbuiten.

  Nieuwe Filmers Festival

  Tijdens het feestelijke Nieuwe Filmers festival op 18 september beleven de films, die de vijf teams van een nieuwe generatie filmmakers maakten tijdens het One Week Filmproject, hun premières. De makers worden door de host van de avond geïnterviewd en ook het publiek kan hen vragen stellen.

  Aan het eind van de avond reikt de jury de filmaward Het Paradepaardje uit aan de regisseur voor de beste film en worden eervolle vermeldingen uitgedeeld voor Best Editing, Best Acting, Best Sounddesign, Best Camera DOP (director of photography) en Best Production Design!

  De winnende film van het One Week Filmproject zal daarnaast in het najaar als ‪voorfilm gaan draaien in de bioscoop van Theater aan de Parade. Daar nog bovenop wordt de winnende film automatisch geselecteerd voor het Eindhovens Film Festival en zal deze in de competitie gaan meedraaien!‬‬

  De films (lees hier meer):

  Mr. Hero – regie: Vincent Plu
  ZAP – regie: Jan van Ooijen
  Ruimel – regie: Joris Sluiter
  Watergames – regie: Robin de Ridder
  Sokpop – regie: Lenn-art van Oostenbrugge

  Praktische informatie Nieuwe Filmers Festival

  De première avond van de vijf korte films en uitreiking van de filmaward Het Paradepaardje 2015!

  Vrijdag 18 september om 20:00 uur
  Theater aan de Parade, Den Bosch (Pleinzaal)
  Kaarten: €7,50 via website (excl. servicekosten), of bij de kassa van Theater aan de Parade

  www.nieuwefilmers.nl
   

Headlines

Tip de redactie

Cloudtag

Categorieen

Archief

Powered by BKKC