Magazine Back

  • Afgelopen week verschenen vier korte animatiefilms van het Utrechtse il Luster in HD op het web. De films 'Forever mime', 'Through you' en de NTR kort 'Uit huis' werden kort na hun première op het het Nederlands Film Festival toegevoegd aan het il Luster kanaal. Na een jaar 'touren' is ook de film 'A direct film farewell' gratis beschikbaar gemaakt.

    De films zijn zeer divers in inhoud en animatiestijl en laten zien dat de Nederlandse animatie van hoog niveau is. 'Uit huis' is een moderne variant van de klassieke cartoon met een hoog slapstick gehalte. 'Forever mime' laat zien dat de Nederlandse computeranimatie zich kan meten met de amerikaanse concurrentie. En de films 'Through you' en 'A direct film farewell' zijn klassieke autonome kortfilms. Beide films abstraheren tot een poëtisch emotioneel niveau waarbij de laatste ook nog eens hommage is aan de oude 'krasfilms'.

    50 korte films
    Het Vimeokanaal van il Luster bevat alle korte animatiefilms die het bedrijf produceerde. Inmiddels staan er vijftig korte films online. Ze zijn te bereiken via de nieuwe site van il Luster en ze staan bij elkaar in het album Short films.

Headlines

Tip de redactie

Cloudtag

Categorieen

Archief

Powered by BKKC