Magazine Back

  • In de vorige blog noemde ik terloops dat ik tegenwoordig vaak een story board maak, om te kunnen besparen op het te filmen materiaal. Als je wilt weten hoe je dat nu doet, een story board maken en scènes uittekenen, dan kan ik je het boek Setting up your shots, van Jeremy Vineyard en Jose Cruz aanraden.

    Het is een erg praktisch boek met enorm veel voorbeelden. Je wordt aan de hand meegenomen hoe een shot op te zetten. Ze behandelen de basistechnieken, maar ook de kraantechnieken, bewegingen, perspectieven en de slow en fast moving. Op iedere pagina van het boek wordt een techniek besproken waar een bijpassende tekening staat. Als je niet precies begrijpt wat ze bedoelen met de omschrijving kan je op de tekening zien wat ze bedoelen en hoe je een bepaalde techniek moet uitvoeren.

    De situaties worden beschreven aan de hand van voorbeelden uit bestaande films. Van Once Upon A time in The West tot Titanic en alles wat er tussenin zit. Honderd jaar film geschiedenis trekt aan je voorbij als je dit boek leest. Doe er je voordeel mee!

    Door: Frans Mouws oprichter en eigenaar van Hatsiekiedee.TV

    Naslagwerken (3)

Headlines

Tip de redactie

Cloudtag

Categorieen

Archief

Powered by BKKC