Magazine Back

 • Op vrijdag 23 mei organiseert KONKAV een middag over filmproductie in samenwerking met Omroep Brabant. Een goed filmplan; waar letten producenten en adviseurs eigenlijk op? Aan de hand van het traject voor de Brabantse Beauties en het traject dat je doorloopt richting Mediafonds geven we je tijdens deze KONKAV connects handvatten voor een goed filmplan. Voor film en av-makers en documentairemakers!

   

  Brabantse Beauties

  Omroep Brabant geeft ruimte aan Brabantse documentaires. Momenteel is wekelijks een documentaire van een Brabantse maker over een Brabants onderwerp te zien. Omroep Brabant heeft zelf de afgelopen jaren de Brabantse documentaire gestimuleerd door het project Brabantse Beauties. In 2014 zullen opnieuw Brabantse makers de kans krijgen om met een goed idee te komen. Het project Brabantse Beauties werkt als volgt: gevestigde en aankomende filmmakers kunnen een plan indienen dat door een jury van filmprofessionals wordt beoordeeld. De makers die deze pitch goed door komen, krijgen van Omroep Brabant een startbedrag om te kunnen beginnen. Dat startbedrag werkt als vliegwiel voor de rest van de financiering van de producties. Enkele ervaren producenten uit de provincie begeleiden de makers met de verdere ontwikkeling en financiering. Brabantse Beauties brengt makers en mensen uit de sector met elkaar in contact en biedt mensen uit de sector de gelegenheid van elkaar te leren.
  In 2014 zullen opnieuw Brabantse makers (studenten, aankomend talent en gevestigde makers) de kans krijgen om met een goed idee te komen. Een aantal Brabantse producenten en de steden Eindhoven, Breda en ’s-Hertogenbosch alsook bkkc participeren in dit project.

   

  Programma (onder voorbehoud)

  Tijdens deze KONKAV connects informeren we jullie over het traject van de Brabantse Beauties. Producent Joost Seelen (Zuidenwind) is een van de juryleden voor de Brabantse Beauties. Seelen gaat dieper in op de filmplannen voor de Brabantse Beauties. Wat missen de juryleden en wat zouden ze graag meer zien? Welke kernpunten zouden terug moeten komen, zeker ook gezien het vervolgtraject met het Mediafonds? Waar letten producenten en juryleden op bij de beoordeling van plannen? Deze tips kun je als documentairemaker natuurlijk gebruiken voor je filmplan. De deadline voor het indienen van filmplannen voor de Brabantse Beauties is 7 juni!

  Tijdens het tweede deel van de middag zal Wiepko Oosterhuis, adviseur van het Mediafonds, aan de hand van de Brabantse Beauty Blinde Liefde meer vertellen over traject van het Mediafonds. Ook regisseuse Jenny van den Broeke, producent Ernst ter Horst (ErnstMedia.nl) en Lout Donders (Omroep Brabant) schuiven aan en delen hun ervaringen. En natuurlijk is er meer dan genoeg ruimte voor vragen! We sluiten de middag af met een borrel. 

   

  Praktische info

  datum | vrijdag 23 mei

  voor wie | film en av-makers, documentairemakers

  duur | zaal open 13.30, start programma 14.00, einde 17.30

  locatie | bkkc, Spoorlaan 21i-k, Tilburg

  kosten | €10,- (early bird voor 1 mei), €14,50 (incl. borrel)

  aanmelden verplicht | via deze link

Headlines

Tip de redactie

Cloudtag

Categorieen

Archief

Powered by BKKC