Magazine Back

 • Op KONKAV zijn inmiddels 600 KONKAV’ers actief. In deze nieuwe rubriek stellen we ze graag aan je voor. Vandaag is het podium voor Michelle van Mil, ook wel bekend als ‘Vj VeeMee’en eigenaar van VeeMee Visuals.

  Even voorstellen Michelle van Mill

  Michelle is werkzaam als Vj. Dat wil zeggen dat ze samen met haar team op kantoor video producties voorbereid en meestal in de weekenden optreed tijdens festivals, events, corporate feestjes, modeshows, noem maar op. “Eigenlijk komen we alleen maar op leuke plekken waar mensen een reden hebben om iets te vieren, waarbij wij de (LED)schermen verzorgen van zelfgemaakt beeld.”

  Michelle CV in het kort

  “In 2010 ben ik als illustrator afgestudeerd van het AKV St. Joost in Breda. Tijdens het kiezen van haar studierichting werd animatie geadviseerd door de docenten. Maar ik wilde niet heel de dag achter de computer zitten, dus ik koos illustratie (haha!). Uiteindelijk studeerde ik af met een vj/animatieshow en heb nooit meer iets anders gedaan. In 2010 ben ik ook gestart met de Vj Academy in Amsterdam, waar ik in 2011 ben afgestudeerd.”

  KONKAV wilde graag nog meer van Michelle weten en legde haar een aantal vragen voor!

  Waar kunnen we je van kennen?

  Ik werk meestal ‘achter de schermen’. Het is de eeuwige strijd tussen het label ‘technical crew’of ‘artiest’opgeplakt krijgen, maar als je op de videoschermen hebt gelet op festivals & events als Intents Festival, Emporium, Dreamfields, Aus Berlin, Life in Color etc. dan heb je ongetwijfeld mijn/ons werk voorbij zien komen. Morgen (kerstavond) kijken er ongetwijfeld weer duizenden mensen live of op tv naar de onthulling van het Glazenhuis in Heerlen, ook daar verzorg ik de visuals op de schermen tijdens de optredens van de artiesten & het onthullen van het geldbedrag.

  Op welk werk of welke productie ben je trots?

  De grootste kick & adrenaline krijg ik elk jaar weer bij Intents Festival. Voor een periode van 2 a 3 maanden werken we intensief met een groot team aan alle voorbereidingen van het Festival. Alle animaties, intro en eindshows worden op maat gemaakt, passend binnen het thema & decor. Het is elk jaar weer slapeloze nachten & liters koffie & redbull, maar het resultaat is zo megavet. Ik moet mezelf altijd even knijpen of het écht is. Gelukkig besteed het festival ook veel aandacht aan mooie aftermovies & foto’s waardoor ons werk extra goed wordt vastgelegd.

  Naast Intents Festival ben ik blij dat ik deze zomer (eindelijk) mijn eerste buitenland producties op mijn naam heb mogen zetten, en aardig wat vluchten & uren heb gemaakt. O.a. de mainstage op Untold Festival in Roemeniëmet 60.000 man was, niettebeschrijven, bijzonder & kicken productie!

  Maar het allerleukste vind ik nog dat ik al deze leuke opdrachten & ervaringen kan delen met mijn leuke collega’s. Het is onmogelijk om al deze producties in mijn eentje te draaien, en ben daarom heel blij met iedereen die elke keer weer hard mee werkt :) Samen maken we er wat moois van!

  Hoe vind je de balans tussen het maken van vrij werk en het werken in opdracht?

  Ik werk voor 95% van de tijd in opdracht, maar dat wil niet zeggen dat ik mijn creatieve ei er niet in kwijt kan. Ik vind het fijn om binnen kaders te werken met strakke deadlines. Af en toe komt er eens een opdracht voorbij waarbij ik volledige vrijheid heb, zoals videoclips voor Feiertag of het creëren van een video in de ontvangst hal van Brabant Biënnale. Dat is te gek, en fijn om mezelf weer een als ‘artiest’op de kaart te zetten. Maar ik vind juist de variatie van het werken in opdracht het leuke. De ene week staan we in het Van Gogh Museum met een cultureel verantwoorde vj productie, en de dag daarna staan we op een hardstyle festival met veel ingewikkelde technische soft- en hardware, om de week daarna  weer met Wouter Hamel in een mooi theater te spelen.

  Ga je actief op zoek naar opdrachten en hoe pak je dat dan aan?

  Eerlijk gezegd niet. Meestal rol je van de ene productie in de andere & inmiddels hebben we een fijne kring aan vaste klanten opgebouwd die jaarlijks terugkomen. Daarnaast denk ik dat het bijhouden van mijn website/social media etc. onbewust ook helpt met de promotie van mijn bedrijf. Ik heb wel een lijstje met opdrachtgevers waar ik graag voor zou willen werken. Dus daar houd ik de ontwikkelingen extra goed in de gaten :)

  Waar haal je je inspiratie vandaan?

  Lastige vraag, het gaat nogal onbewust I guess. Ik kan uren verliezen op websites als pinterest of vimeo, en ik hou ook graag alles en iedereen die in mijn vakgebied zit in de gaten. Benieuwd waar andere mee bezig zijn, en wat nieuwe ontwikkelingen zijn. Een dagje inspiratie als Playgrounds werkt ook heel goed. Mijn vingers beginnen dan letterlijk te jeuken tijdens alle presentaties. Op zo’n dag schrijf/teken ik heel mijn schetsboek vol.

  Wat zijn je dromen en ambities?

  In de toekomst zou ik graag doorgroeien als bedrijf met een aantal vaste mensen in dienst. Met als uiteindelijke doel een ‘klein’bedrijf van 4 a 5 man, wat altijd door blijft rocken & bouwen aan producties, ook als ik er even niet ben.

  Wat zou je graag nog willen doen en welke producties zou je graag nog willen maken?

  Ik zou graag nog een keer op tour gaan met een productieteam van een artiest of band. Om echt als één team langdurig aan een productie te werken waarin alle disciplines samenkomen.

  Om een impressie te geven van hoe onze crazy zomer eruitzag dit jaar, hebben we een kleine demoreel gemaakt :) Check daarvoor bovenstaande video. Vandaag in de première!

Headlines

Tip de redactie

Cloudtag

Categorieen

Archief

Powered by BKKC