Magazine Back

 • De film These Dirty Words heeft de derde editie van het 48 Hour Film Project in Rotterdam gewonnen.

  Het 48 Hour Film Project betekent voor veel filmmakers een slapeloos weekend. Met een team een film maken binnen 2 dagen. Schrijven, filmen, editen en componeren. Iedereen krijgt een karakter, een prop, een genre en een dialoog die te vinden moeten zijn in het eindresultaat. De films zijn uiteindelijk te zien in een bioscoop.

  These Dirty Words
  Vorige week waren meer dan 40 korte films te zien in Rotterdam. De vereisten waren: Mitchel or Michelle Bergwijn (karakter), verhuisdoos (prop) en "Zal ik het hier ophangen"/"Should I hang it up here" (dialoog). De uiteindelijke winnaar was These Dirty Words. De film, met in de hoofdrollen Koert-Jan de Bruijn en Liza Sips, is een romantische komedie over een kibbelend stel, die na het lezen van een doktersroman hun eigen liefdesleven weer zien opbloeien.

  Het oordeel
  Jury-voorzitter Martin van Waardenberg toonde zich erg enthousiast over de film: “Het is een filmfestival en deze maker heeft zich echt onderscheiden door een complete film te maken met een kop en een staart”.

  Jens Rijsdijk
  De film is gemaakt door Jens Rijsdijk, die het festival vorig jaar ook al won. Toen maakte hij de film Premier over een homoseksuele Nederlandse premier, die internationaal veel erkenning kreeg.

  Camera en licht
  Er werden bij het maken van de film slechts vier lampen gebruikt: 2x 1200hmi, 1x 800watt redhead and 1x divalight. Alles werd geschoten met een 35mm Samyang f1.5 lens en een ED Red Epic Dragon mark II. Verder gebruikten de filmers een startrack dolly op luchtbanden en een Dana dolly slider. These Dirty Words werd simultaan gefilmd in R3D 6K RAW en Apple Prores HQ 1080p.

  Editing
  Drie man sterk werkten op locatie aan de post-productie. Een editor, een colorist/sound mixer en een VFX Artist/titeldesigner. Er werd tijdens de shoots gewerkt om de film op tijd af te krijgen. Ze gebruikten hierbij 7 schermen en de volgende programma’s: Adobe Premiere, Davinci Resolve, Adobe After Effects, Cinema 4D, Adobe Photoshop, Adobe Audition.

  Soundtrack
  De muziek onder de film werd gecomponeerd door Tim Janssens die al eerder soundtracks maakte voor films als Droomvrouw (2013),  Esc (2013) en Los (2014).

  CAST
  Koert-Jan de Bruijn
  Liza Sips
  Sytse Faber
  Sandra de Zwart

  CREW
  Regie: Jens Rijsdijk
  Assistent regie: Ellen Moira van Wees, Gijs Van Sprundel
  Productie: Jens Rijsdijk, Twan Peeters
  Co-producer:Wouter Springer
  Productieleiding: Daan de Beer
  Opnameleiding: Rutger Stoll
  Productie-assistent: Lisa Grooters
  Runner: Peter Rijsdijk
  DoP:Robert M. Berger, NSC
  Camera assistent/focus puller: Casper van Oort
  Gaffer: Boris Bijl
  Licht assistent: Olga Willems
  Licht assistent:Julien van Meeteren
  Sound Engineer: Martijn Prins
  Foly Artist: Shaun Figaroa
  Music Composer: Tim Janssens
  Script: Paul de Vrijer
  Scriptcontinuïteit: Jolijn Landheer
  1st editor: Bram Kuiper
  2nd editor/colorist/sound mix:Jelle Helwig
  VFX Artist / titeldesigner: Bram Van de Vossenberg
  Visagie: Maxime Zandijk

  Making of:
  Kevin Jansen, Twan Peeters
  Set fotograaf/poster: Evert Jan Heijnen
  Catering: Anneke Groeneweg, Daiva Ponsen

Headlines

Tip de redactie

Cloudtag

Categorieen

Archief

Powered by BKKC