Magazine Back

 • De oogst van het One Week Filmproject is aanstaande vrijdag te zien! 

  Eindelijk is het zover! Vrijdag 26 september  gaan vijf korte films gemaakt tijdens het One Week Filmproject  in première op het Nieuwe Filmers Festival in Theater aan de Parade te ’s-Hertogenbosch.

  Het internationale 48 hour project kennen we inmiddels, maar het platform voor beginnende filmmakers: Nieuwe Filmers uit Den Bosch gaf hun teams iets meer tijd, professionele begeleiding en hopelijk wat meer slaap. 

  Vijf filmteams, bestaande uit filmmakers en crew uit onder andere Terneuzen, Utrecht, Alkmaar en natuurlijk ‘s-Hertogenbosch, gingen deze zomer aan de slag met het gezamenlijk thema: ‘onbeweeglijk’.  In een week tijd, produceerden ze een film en kregen begeleiding door middel van speeddates met filmprofessionals.  Na een week bloed , zweet en tranen werden er vijf totaal verschillende korte fictie films afgeleverd.

  In aanloop naar het One Week Filmproject organiseerde Nieuwe Filmers diverse ‘Filmcafés’, waar beginnend jonge makers en professionals elkaar ontmoeten, workshops worden gegeven en filmscreenings worden georganiseerd. Nieuwe Filmers heeft tot doel om film en filmmakers podium te bieden. Filmprojecten  worden ontwikkeld naar aanleiding vanuit vraag van de beginnende filmmakers. Gesitueerd in ‘s-Hertogenbosch maar met een ruime blik naar buiten.

  En nu dus na een intensieve maak-week een officiële première van de vijf korte pareltjes. Ze schitteren op het doek van het Theater aan de Parade. Alle makers worden tijdens de festival avond geïnterviewd door Rianne Roelofs en de nieuwe film award ‘het Paradepaardje’ wordt uitgereikt door een vakjury. Bestaande uit Eddy Terstall (filmregisseur), Frank van Osch (documentaire maker), Ronnie Gerschtanowitz (scriptdoctor) en Harry Vermeulen (directeur Theater aan de Parade).

  Het Nieuwe Filmers Festival, nu nog een avond met vijf korte films maar met de toekomstdroom om uit te groeien naar meerdaags festival met een eigen karakter en een mooi award wat een opstapje kan zijn naar een professionele carrière van de nieuwe filmers.

  Benieuwd naar de films en  het ‘Paradepaardje’?  Er zijn nog kaartjes beschikbaar!

  Kijk op www.nieuwefilmers.nl voor meer informatie, of koop een kaartje via www.theateraandeparade.nl
  Aanvang programma: 20.00 uur.

  Nieuwe Filmers Nieuwe Filmers is onderdeel van SOLOS Growth 2014
  foto's: Monique van de Wijdeven, SOLOS Marcus Peters en Renske Voets

  In première na een week bloed, zweet en tranen In première na een week bloed, zweet en tranen

Headlines

Tip de redactie

Cloudtag

Categorieen

Archief

Powered by BKKC